ADPM Cool News

Mihai Criste, pe urmele lui Dali! Lucrarile pictorului, pe copertile lui Mircea Cartarescu!

Scris de Sorin Dutoiu

Mihai Criste, absolvent al Institutului de Arte Plastice Ion Andreescu din Cluj, este autorul mai multor lucrari ce abunda de simboluri, in care se simte influenta suprarealista a lui Salvador Dali sau Magritte. O parte dintre acestea au fost folosite pentru copertile volumelor semnate de Mircea Cartarescu si Paul Miron.

Pictorul Mihai Criste s-a nascut pe 8 octombrie 1975, in Deva, iar la doar 17 ani avea sa  participe la prima sa expozitie de grup.

Doi ani mai tarziu avea prima sa expozitie  personala. De atunci, Mihai a participat la multe alte expozitii in Romania, Marea Britanie si SUA.

Absolvent al Institutului de Arte Plastice Ion Andreescu din Cluj, lucrarile semnate de Mihai abunda de simboluri, iar executia este una de exceptie.

In lucrarile tanarului pictor, se simte influenta suprarealista a lui Salvador Dali sau Magritte.

“Lucrarile mele sunt influentate de studiile de arta grafica din perioada Institutului. Semnificatiile se contopesc cu tehnica, permitandu-mi sa-mi transcend pregatirea in creatiile  suprarealiste pe care le puteti descoperi pe blogul meu http://mihaicriste.blogspot.ro/”, spune artistul.

Mai mult, lucrarile sale se regasesc si pe coperta unor carti binecunoscute la noi, carti semnate de autori precum Mircea Cartarescu sau Paul Miron.

Despre autor

Sorin Dutoiu

Celebrity adviser & publicist, PR & events strategist www.ADPMPR.ro, smart acquisition influencer.
Incepand cu 2011, alaturi de echipa ADPM PR, manageriez directiile profesionale ale celor mai cunoscute persoane publice din Romania.
Prin divizia ADPM Events, implementez si promovez cele mai de impact evenimente de presa ori corporate din Romania.
Imi puteti scrie la contact [at] adpm .ro

Scrie un comentariu