News

Mihai Bendeac: „Adunam mucuri de tigara din statiile de autobuz ca sa am ce fuma!”

Scris de Alexandru Manea

Mihai Bendeac isi aminteste ca in vremea adolescentei, cand invata si visa sa devina un actor renumit, nu avea bani si se intampla sa adune mucuri de tigara din statiile de autobuz pentru a avea ce fuma.

Mihai Bendeac se bucura de mare succes in prezent, insa in urma cu sapte ani, in vremea adolescentei, atunci cand inca invata sa devina actor, nu statea deloc bine la capitolul finante.

Actorul isi aminteste ca in urma cu sapte ani, aduna mucuri de tigara din statiile de autobuz pentru a avea ce fuma.

Bendeac a povestit aceste lucruri pe blogul sau, totul pornind de la un element cheie: verbul „a se descurca”, referindu-se la cei care au maniera de a spune ca „se descurca in viata”, in sensul ca „le merge bine”.

„Toata viata i-am urat, visceral, pe aia care „SE DESCURCA”… Sigur ati auzit de nenumarate ori, in diferite discutii: „X-ulescu e bine. E in Suedia, lucreaza la un bar, mai face un ciubuc, SE DESCURCA”.

Sau „Uite la X-ulescu, un ban de-aici, mai face o susa, SE DESCURCA!” Sau „Are doi copii, pe nevasta-sa a luat-o si pe ea contabila la firma aia unde lucreaza el…SE DESCURCA!”.

Acest „descurcat” mi se pare imaginea perfecta a mediocritatii si blazarii. Nu faci nimic cu pasiune. TE DESCURCI! Te trezesti ca sa TE DESCURCI. Te culci seara cu gandul ca si maine trebuie sa TE DESCURCI.

O fi viata incurcata, dar cred cu tarie ca cei care reusesc in ea, sunt aceia care iubesc faptul ca e incurcata si nu incearca s-o descurce, ci s-o traiasca. Cu pasiune. Cu nerv. Cu ambitia necontenita de a face ce-ti place. Fiindca abia atunci cand faci ce-ti place poti fi bun si fermecator.

O sa spuna unii „pai tu ai avut noroc sa faci ce-ti place”. Poate e vorba si de noroc. Dar cand aveam 16 ani si altii mergeau in cluburi, eu stateam in camera mea si-mi repetam obsesiv pe sute de foi autograful.

Citeam teancuri de carti despre teatru. Iar in vara lui 2005, cand adunam mucuri de tigari din statiile de autobuz ca sa am ce fuma, nu m-am gandit decat ca pasiunea mea va face ca tot universul sa conspire. Si plecam fumand mucuri de tigara, pe jos, la repetitii…

I am in an open relationship with my life!

PS – Si inca ceva. Au tot aparut imagini cu mine, in presa, iesind sau intrand prin cluburi cu diferite persoane, in stari mai mult sau mai putin euforice. Hai sa va spun ceva. DA! Imi place ca pot sa fac acum, la 29 de ani, ce nu am facut la 16,17,18, 20 sau 25.

Cand am spectacole, filmari, cand lucrez la scenarii, sunt acolo 100% si nici Odette Yustman, Mila Kunis, Megan Fox si Natalia Mateut, la un loc, nu ma impresioneaza.

Dar in timpul liber… nu dau socoteala nimanui. Eu mi-am castigat dreptul de a ma distra. Beau si fumez banii mei. Problema e cu pustimea care bea si fumeaza pe banii parintilor sau pe banii iubitului bogat. Fiindca ei, la varsta de 29 de ani, vor fi nevoiti…SA SE DESCURCE!”, a scris Mihai Bendeac pe blogul personal.

Scrie un comentariu