Stiri Interne

Mihai Bendeac sufera de depresie. Ce spune despre religie

Scris de Alexandru Manea

Mihai Bendeac recunoaste ca se lupta cu depresia de cativa ani. In plus, dezbate subiectul sensibil al religiei si al perceptiei asupra Divinitatii. Iata ce spune despre religii si despre cum percepe el relatia cu Divinitatea.

Mihai Bendeac sufera de depresie. Ce spune despre religie

In ciuda aparitiilor sale comice de pe TV, Mihai Bendeac este cu totul altfel in viata particulara. Actorul se confrunta de cativa ani cu o depresie adanca pe care incearca sa o vindece. Pornind de la aceasta situatie, el a deschis din nou subiectul credintei in Dumnezeu si al modului gresit, din punctul lui de vedere, prin care crestinii ortodocsi cred intr-o Divinitate care pedepseste.

„NU sunt ateu!

Din contra… Am studiat cat am putut fizica cuantica. Depresia cu care traiesc de o viata m-a impins la intrebari si cautari. Aceste cautari m-au dus, repet, la fizica, istorie, chimie, filosofie, religie.

Concluzia mea? Divinitatea exista. Punctul incipient. Generatorul infinitului (consider infinitul ca unica si incontestabila constanta). Dar consider, totodata, ORICE forma de religie ca fiind o manipulare jegoasa. Si, in urma reactiilor de dupa ultimul episod „Baieti de oras”, consider ca decizia mea de acum 15 ani de a renunta la religia ortodoxa in care am fost botezat, a fost o decizie buna.

Mi-e mila de credinciosii ortodocsi. Parerea lor despre Dumnezeu este jignitoare. O divinitate cretina, absurda, vesnic imbufnata, oricand gata sa pedepseasca, sa dea boli cui rade de ea, sa blesteme generatii intregi pentru o „greseala” a cuiva… Asa dobitoc?! Daca asta ar fi divinitatea, ma pis pe ea. Sunt mai bun. Si i-as transmite ca vreau neaparat in Iad.

Dar… „Divinitatea”, „Creatorul”, „Punctul incipient”, „Karma Lord”-ul meu ar fi ras cu lacrimi la acest episod.

Mi-e mila de voi. Si de teama voastra imaginara vizavi de un Dumnezeu care, in vechiul testament, pune o haita de lupi sa ucida niste copii.. Eu cred in lucruri simple, nu in religii. Cred in bunatate, in mila fata de orice fiinta, in dreptate. Asta e religia mea. Nu mai caut raspunsul. L-am aflat acum cateva luni.

Acum, am un singur gand ce ma ajuta sa lupt cu boala asta sinistra numita depresie: sa aduc bucurie. Prin profesia mea. Visez arta de cand ma stiu. Si mi-am sacrificat totul pentru ea: viata, familie, sanatate.

Fa ce iubesti pana te omoara. Altminteri, mori acum. Noapte buna, copii!”, a scris Mihai Bendeac pe pagina lui de socializare.

 

 

👁

A post shared by Mihai Bendeac (@jurnalul_unui_burlac) on

🤔

A post shared by Mihai Bendeac (@jurnalul_unui_burlac) on

Scrie un comentariu