News

Mihai Albu a ajuns alaturi de Manolo Blahnik si Christian Louboutin in „Shoegasm”

Scris de Administrator

Pantofii cu puternica tenta avangardista l-au inclus pe Mihai Albu in publicatia Shoegasm, o enciclopedie internationala dedicata celor mai buni designeri de accesorii din lume. Romanul imparte astfel acelasi spatiu publicistic alaturi de branduri consacrate precum Christian Louboutin si Manolo Blahnik.

Mihai Albu a ajuns in presa internationala gratie pantofilor avangardisti pe care i-a creat. Modelul inalt de 31 de centimetri a fost mediatizat in publicatii de peste hotare, atragand astfel atentia multora asupra activitatii designerului roman.

Desi a fost recent criticat de celebrul bloger Perez Hilton, care a considerat ca pantofii lui  sunt  „ingrozitor de urati”,  intrand apoi pe locul 4 in topul celor mai urate incaltari din istorie intocmit de New York Times, Mihai Albu a fost inclus in celebra encicloperdie Shoegasm, alaturi de nume celebre precum  Manolo Blahnik, Christian Louboutin si Alexander McQueen.

„Sunt onorat de faptul ca brandul Mihai Albu a fost ales pentru acest proiect. Propunerea a venit firesc, in urma promovarii din ce in ce mai intense pe plan international a muncii mele, dar si a scolii romanesti de design.

Si ca sa lamuresc orice zvonuri cum ca as fi dat bani ca sa apar acolo, precizez ca niciodata nimeni nu plateste pentru aparitia intr-o astfel de publicatie, lucrurile se fac la un cu totul alt nivel. Nici nu stiu ce suma imensa ar putea cumpara un astfel de loc in paginile ei. Nu se pune problema banilor, ci a recunoasterii talentului”, a declarat Mihai Albu, in exclusivitate pentru Click!

In urma cu doi ani, Mihai Albu a prezentat pe podiumul Bucharest Fashion Week o pereche de pantofi cu un toc aparte, de 31 de cm. Pantofii cantaresc 400 de grame si valoareaza 3000 de euro.

La scurt timp dupa show-ul de la Bucuresti, Mihai Albu a devenit subiect de discutie in presa irlandeza, un articol despre creatia lui fiind inclus pe independent.ie.

Albu a fost numit „arhitectul de pantofi al Romaniei” iar creatia lui, “o pereche de zgarie-nori”, adaugandu-se ca, intr-o tara unde salariul mediu este de 450 de euro, pantofii costa 1300 de euro.

In timp ce presa britanica si irlandeza relata intr-un mod pozitiv despre pantofii lui Mihai Albu, cu toc de 31 de cm, Perez Hilton, cel mai celebru blogger monden din lume i-a desfiintat opera designerului roman.

Perez i-a catalogat drept „Fug” (Fuc*ing Ugly), in traducere libera „ingrozitor de urati”, si adauga ca pretul de 1525 de dolari este mult prea mare pentru acesti „pantofi urati”.

Scrie un comentariu