Stiri Interne

Mihaela Buzarnescu si Ionel Danciulescu i-au motivat pe liceeni sa invete pentru a reusi in viata

Scris de Alexandru Manea

Tenismena Mihaela Buzarnescu si fotbalistul Ionel Danciulescu au avut parte de o intalnire emotionanta cu liceenii Colegiului National Cantemir Voda din Sectorul 2 al Capitalei. Cei doi sportivi au fost speakeri motivationali in cadrul conferintei „Talk About Life/ Sa vorbim despre viata”, avand un dialog sincer cu adolescentii din sala.

Mihaela Buzarnescu si Ionel Danciulescu i-au motivat pe liceeni sa invete pentru a reusi in viata

Acestora le-au povestit episoade importante din viata lor, mai exact momentele cand au fost nevoiti sa se mobilizeze pentru a trece peste obstacole si a reusi in viata.

 

Buzarnescu, dificultati la studiile doctorale

Mihaela Buzarnescu a vorbit despre multiplele accidentari pe care le-a suferit si care, de multe ori, au generat pierderea sponsorilor, facand si mai greu drumul catre performanta. In toata acea perioada, Mihaela a fost sustinuta de tatal ei, cel care i-a fost si antrenor. Tot tatal este cel care i-a fost model in viata academica, urmandu-i exemplul de a-si obtine doctoratul.

In cadrul discutiei cu liceenii de la Cantemir Voda, proiect al Academiei Copiilor Sector 2, sportiva a recunoscut ca studiile doctorale au fost unele dintre cele mai dificile din viata si ca a fost nevoita sa faca sacrificii suplimentare pentru a le duce la capat. In prezent se declara mandra ca, la competitiile din toata lumea, i se spune „Doctor Miki”.  Mai mult, a primit propuneri din partea unor edituri din Romania si din Statele Unite sa scrie o carte despre viata ei, dupa ce isi va incheia cariera de jucatoare profesionista de tenis. Mihaela i-a incurajat pe adolescenti sa invete si sa isi urmeze visurile, in ciuda oricaror piedici: „Nu renunta niciodata la visul tau, indiferent ce se intampla!”.

 

Danciulescu, Bacalaureat amanat

Ionel Danciulescu le-a povestit liceenilor cum, in clasa a XII-a, campionatul de fotbal s-a suprapus cu perioada de teze. Din acest motiv, a acumulat multe absente si a fost exmatriculat, iar examenul de Bacalaureat a fost sustinut mult mai tarziu, adult fiind. Povestea i-a impresionat pe tineri, unul din acestia intrebandu-l daca i-a schimbat viata faptul a finalizat pana la urma studiile. Fotbalistul a spus:  „Sper ca am fost un exemplu pentru fiica mea, ca nu am renuntat. Studiaza medicina veterinara si sunt foarte mandru de ea”.

Danciu le-a transmis copiilor inca un indemn: „Indiferent ce vrei sa faci in viata, medicina, informatica sau fotbal, incearca sa fii cel mai bun!”.

Viceprimarul Sectorulu 2, Dan Cristian Popescu, prezent la eveniment, s-a declarat impresionat de vocea tinerei generatii si le-a promis liceenilor ca va sustine in continuare proiectul lor, Academia Copiilor Sector 2.

Evenimentul de la Cantemir Voda face parte din proiectul “Academia Copiilor Sector 2”, cel mai mare program educational din Romania. Initiat de Primaria Sectorului 2 in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, acest program insumeaza peste 37.000 inscrieri la cursuri gratuite si optionale adresate tuturor copiilor din sistemul de invatamant din Sectorul 2. Astfel, de la copiii din gradinite, pana la liceenii plini de creativitate, toti cursantii sunt indrumati in tainele a 30 discipline de catre aproape 600 de profesori si instructori.

Academia Copiilor Sector 2 isi propune ca, prin intermediul educatiei formale si nonformale, sa contribuie la imbunatatirea rezultatelor elevilor, la marirea gradului de promovabilitate la examenele nationale, la prevenirea abandonului scolar, la orientarea in cariera si dezvoltarea personala, la identificarea si dezvoltarea abilitatilor copiilor inca de la cele mai fragede varste. De asemenea, un alt scop important al proiectului este insusirea unor bune practici pentru cresterea calitatii vietii copiilor prin sport si programe de sanatate.

Mai multe informatii despre proiectul Academia Copiilor Sector 2 pot fi obtinute de pe www.invatamantsector2.ro si de pe pagina de Facebook /InvatamantSector2 .

Scrie un comentariu