ADPM Beauty

Micropigmentarea scalpului, alternativa la implantul de par, explicata de Adriana Bican (Famisoo)

Scris de Alexandru Manea

Pierderea firelor de par poate fi cauzata atat de mostenirea genetica, de stres, de probleme hormomale, diverse afectiuni de sanatate sau de o alimentatie dezechilibrata. Indiferent de unde provine aceasta problema, caderea parului si zonele goale aparute pe scalp provoaca de cele mai multe ori nemultumiri, frustrari, pierderea increderii in sine, chiar retragerea din viata sociala. Micropigmentarea scalpului este o solutie mult mai accesibila si mai sigura.

Micropigmentarea scalpului, alternativa la implantul de par, explicata de Adriana Bican (Famisoo)

In ultimii ani a luat avand procedeul implantului de par, sute sau mii fire fiind preluate din zonele cu podoaba capilara bogata (de cele mai multe ori, de pe ceafa) si inserate, pe cale chirurgicala, sub piele in zonele problematice. Procedura este costisitoare, costa cateva mii de euro, necesita perioada de recuperare si nu reprezinta de fiecare data o garantie de reusita, deoarece organismul poate respinge implantul, iar firele de par inserate sa cada in cele din urma.

Solutia in astfel de cazuri, dar si pentru cei care nu vor sa investeasca un buget atat de mare, este pigmentarea scalpului. Specialistii de la Famisoo, primul centru de Holistic Beauty 360 din Romania, reconstruiesc zonele afectate fir cu fir prin pigmentarea scalpului, creandu-se astfel un efect vizual spectaculos, de par bogat.

Procedura dureaza doar cateva ore, necesita doar anestezie locala cu crema anestezica, este 100% sigura si de durata, comparativ cu implantul de par.

In plus, este de trei ori mai accesibila la pret ca implantul de par, preturile variind in functie de suprafata pe care se aplica acest procedeu. O pigmentare completa a intregului scalp, spre exemplu, pentru cazurile mai grave, poate ajunge doar la 1000 de euro.

Cum se realizeaza pigmentarea scalpului

Adriana Bican, trainer international dermopigmentare si permanent make-up, manager al centrului Famisoo din Bucuresti (www.famisoo.ro), explica modul in care realizeaza acest procedeu cu care a ajutat sute de oameni sa isi recapete aspectul natural, complet, al podoabei capilare.

„Pigmentarea capilara se realizeaza intr-una sau mai multe sedinte in functie de marimea zonei, prin trasarea unor linii fine, ce imita firul de par, cu ajutorul unui aparat de micropigmentare ce prevede un capat cu ace fine de unica folosinta. Pigmentii folositi contin ingrediente naturale pe baza de plante, in nuanta dorita, apropiata de cea a parului propriu, prin urmare canalele capilare vor fi stimulate pentru a se regenera. Firele de par nu sunt deloc afectate si nici nu exista efecte adverse. Este o dermopigmentare capilara cu o durata de 2-3 ani. Pe termen lung este nevoie sa intretinem aceasta procedura la un interval de 1-2 ani. In functie de complexitatea lucrarii, timpul de executare poate varia intre 1 si 4 ore. Procesul de vindecare este de 14 zile. Dupa 30 de zile se va face un retus final pentru ca efectul vizual sa fie perfect”, explica Adriana Bican.

 

FAMISOO. Clinica de HOLISTIC BEAUTY 360 care iti infrumuseteaza simultan sufletul si corpul

Spre deosebire de implantul clasic de par, pigmentarea scalpului este o procedura cu efecte finale sigure neexistand pericolul ca organismul sa respinga procedura, iar firele de par implantate sa cada. In plus, costurile sunt la o treime fata de implant.

 

Despre Adriana Bican si FAMISOO

Adriana Bican este trainer international dermopigmentare si permanent make-up si a participat ca juriu specialist la mari competitii internationale din industria de pigmentare profesionala.

Adriana a lansat in Romania Famisoo, primul centru de Holistic Beauty, locul unde imbina procedurile de infrumusetare externe cu terapii complementare si terapii de vindecare si dezvoltare personala.

Industria de infrumusetare a secolului XXI incorporeaza 4 factori esentiali. Nu este indeajuns sa ai o silueta ideala ori un ten ca de portelan, daca nu ai grija de starea ta emotionala, de echilibrul psihic si daca nu iti hranesti sufletul cu o filosofie de viata sanatoasa.

Frumusetea adevarata porneste din interior, iar, atunci cand esti acolo bine, orice procedura de infrumusetare exterioara vine doar sa completeze cu brio acest aspect.

FAMISOO imbina astfel patru directii deosebit de importante:

–           procedurile estetice menite sa perfectioneze aspectul exterior (dermopigmentare a sprancenelor, a buzelor, a conturului ochilor, presopunctura si masaj facial, eliminarea definitiva a tatuajelor, extensii de gene, precum si dermopigmentarea radacinii parului pentru atenuarea aspectului inceputului de chelie, ori a zonelor afectate de vergeturi, sau reconstructia estetica a apectului mamelonului afectat de operatia de masecomie),

–           evaluarea starii de sanatate prin biorezonanta si tehnici alternative (biorezonanta),

–           consiliere si coaching pentru dezvoltare personala,

–           terapiile de vindecare alterative (theta healing, bioenergoterapie Tsubo – bowen bowtech, Reiki, mutarea punctului de asamblare, hipnoterapie, tehnica terapeutica de presopunctura Tsubo, aromaterapie, fitoterapie, managementul stresului, etc).

FAMISOO sustine lunar programe de ajutorare a persoanelor cu venituri mici, oferindu-le gratuit consiliere si terapii complementare.

De asemenea, a fost organizata si o campanie de sustinere a persoanelor care au urmat tratamente de chimioterapie, centrul oferind-le gratuit procedurile de dermopigmentare a sprancenelor.

FAMISOO ajuta inclusiv prin terapii, consiliere, coaching, cursuri, familiile monoparentale si persoanele abuzate psihic si fizic in cadrul familiei.

 

FAMISOO se afla in Bucuresti, pe Str. Buga 20 (zona Baba Novac), iar specialistii Famisoo pot fi contactati si pe paginile de Facebook si Instagram FAMISOO.

 

Scrie un comentariu