Stiri Interne

Medicul Olivia Burta a uimit-o pe Kinga Sebestyen! Devine unul din cei mai buni instructori Kangoo Jumps?

Scris de Alexandru Manea

Olivia Ligia Burta, medic primar medicina de laborator in Oradea, a descoperit pasiunea pentru Kangoo Jumps si a invatat tehnica de predare de la Kinga Sebestyen. Iata ce povesteste Regina Kangoo Jumps.

Medicul Olivia Burta a uimit-o pe Kinga Sebestyen! Devine unul din cei mai buni instructori Kangoo Jumps?

Kinga Sebestyen a lansat studiul KAPO – Sanatate pe Ghete in Oradea la inceputul acestui an, avand alaturi o echipa de medici apreciati. Printre acestia si Olivia Ligia Burta, medic primar medicina de laborator. Aceasta nu doar ca si-a adus aportul de specialist in monitorizarea starii de sanatate a persoanelor care fac acest sport, dar a devenit si pasionata de Kangoo Jumps. Nu doar ca a inceput sa practice acest sport frecvent, imbunatatindu-si considerabil conditia fizica, dar a invatat si tehnica de predare a acestui sport, facand-o mandra pe celebra Kinga.

Este fantastic cum a ajuns sa simta muzica, exercitiile, publicul! In luna februarie Olivia a pus pentru prima data ghetele in picioare si, de atunci, a avut o evolutie asa de mare cum inca multi tineri si sportivi nu o fac. Pe langa performanta sportiva, s-a transformat si fizic si psihic. E un alt om! Cei din jur ii spun ca arata mult mai bine decat in tinerete. A slabit, a intinerit, este foarte tonica. O apreciez enorm si sunt mandra de ea!, spune Kinga Sebestyen.

Olivia Burta a studiat manualele Kangoo Jumps si a facut curs de reabilitare pe ghete.

Astfel se face ca va tine azi ora de Kangoo Jumps in Oradea pentru persoanele inscrise in studiul KAPO, avand in vedere ca Kinga Sebestyen este plecata in Statele Unite ale Americii unde va implementa acest studiu revolutionar.

Olivia Burta a urmat cursuri alaturi de Kinga Sebestyen, primind la final documentul care ii va conferi abilitatea de a coordona exercitiile de Kangoo Jumps in paralel cu activitatea profesionala.

In plus, este unul din medicii implicati studiul „KAPO – Sanatate pe Ghete” din Oradea, care se va derula, anul viitor, si in Cluj Napoca. 

Un medic din Oradea devine instructor de Kangoo Jumps dupa ce s-a indragostit de acest sport

Studiul este unic in lume, initiat de Kinga Sebestyen, coordonatoarea exercitiilor fizice, adaptate la criteriile medicale evaluate si monitorizate de o echipa de specialisti apreciati. Participantii la studiu fac in aceasta perioada exercitii de tip Kangoo Jumps, pe ghete rebound, adaptate diverselor patologii cu intentia ca la finalul studiului, sa se poata demonstra, beneficiile obiective ale acestui sport asupra sanatatii.

Echipa despecialisti este compusa din: conf. Dr. Olivia Ligia Burta, medic primar medicina de laborator, sef lucrari Dr. Dorina Maria Farcas, medic primar recuperare medicala, medicina fizica si balneologie, Dr. Alin Iova – medic medicina generala, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportiva si lipoterapie, sef lucrari dr. Corina suteu, medic primar medicina muncii, si psiholog Corina Chiorean.

Prin intermediul acestui studiu, Dr. Olivia Ligia Burta doreste sa promoveze comportamentele de sanatate, atat la nivel universitar (fiind conferentiar la Facultatea de Medicina si Farmacie a Universitatii din Oradea), cat si la nivel comunitar, in special la categoria donatorilor (si potentialilor donatori) de sange, fiind directorul Centrului de Transfuzie Bihor.

Clujenii se pot insanatosi cu Kangoo Jumps. Kinga Sebestyen lanseaza studiul KAPO – Sanatate pe Ghete

 

View this post on Instagram

 

Friendly KAPO-measurements!#oradea #kangoojumps #bloodtransfusion

A post shared by Olivia Burta (@oliviaburta) on

Scrie un comentariu