Stiri Interne

Medalii de aur și bronz pentru Romania la Campionatul Mondial de Canotaj Juniori de la Tokyo

Scris de Alexandru Manea

Canotorii romani au obtinut doua medalii la Campionatul Mondial de Juniori de la Tokyo, Japonia.
Echipajul masculin din proba de dublu rame (JM2-), compus din Florin Arteni-Fintinariu și Alexandru Gherasim, a caștigat medalia de aur, impunandu-se in fata echipajelor din Italia și Germania.

Medalii de aur și bronz pentru Romania la Campionatul Mondial de Canotaj Juniori de la Tokyo

Echipajul feminin la patru vasle (JW4x), format din Patricia Cireș, Andrada-Maria Moroșanu, Gabriela Paraschiv și Cosmina-Maria Podaru, a caștigat medalia de bronz, urcand pe podium alaturi de echipele din Noua Zeelanda și Germania.

In finalele de duminica, alti sportivi romani au reușit clasari importante. Atat echipajul masculin de patru rame (JM4-) cat și echipajul feminin de patru rame (JW4-) au obtinut locul patru in finala A, iar echipajul masculin de patru vasle (JM4x) s-a clasat al doilea in finala B.

“Am avut o cursa foarte grea. Am fost conduși de italieni in prima jumatate, insa ne-am gasit ritmul, am reușit sa preluam conducerea și sa caștigam, in cele din urma, medalia de aur”, declara Alexandru Gherasim, campion in proba masculina de dublu rame.

“La Tokyo am participat cu 6 echipaje și 20 de sportivi, iar rezultatele obtinute sunt foarte bune. Romania se claseaza pe locul 4 in clasamentul pe medalii, cu un aur și un bronz, dupa Germania, China și Italia. In plus, am mai avut doua clasari pe locul patru”, declara Ioan Șnep, Antrenor Federal de Juniori.

O medalie de aur si alta de bronz pentru Romania la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Tineret U23

 

View this post on Instagram

 

In penultima zi de concurs la Campionatul Mondial de Juniori, care se desfasoara la Tokyo (Japonia), echipajul feminin de dublu vasle (JW2x) s-a clasat pe pozitia 5 in finala C 👏🏻, iar echipajul masculin de dublu rame (JM2-) si cel feminin de patru vasle (JW4x) s-au calificat in finala A, intrand astfel in lupta directa pentru medalii. Mai mult, echipajul masculin de patru vasle (JM4x) va concura in finala B. Maine, vor concura in finala A, cu sanse mari pentru medalii, echipajele de dublu rame masculin (JM2-), patru rame masculin (JM4-), patru rame feminin (JW4-) si patru vasle feminin (JW4x). Le uram mult succes! 👏🏻🔝🔝🔝 @herbalifero #negro2000 . . . #RouTeam🇷🇴 #roadtotokyo2020 #team #myteam #workhard #playhard #motivation #athletes #rowinglife #rowinglife #staystrong #belive #dream #youngboys #goldenboys #bigteam #borntofly #nopainnogain #tokyo #olympicteam #olympicdream #worldrowing #justrowing #rowingbible #swiss #lucerne2019 #workout #summer . . Hai România! 👏🏻

A post shared by Federatia Romana de Canotaj (@frcanotaj) on

1 comentariu

Scrie un comentariu