Evenimente

Medaliatii Romaniei au fost premiati la Gala Canotajului Romanesc 2018

Scris de Alexandru Manea

Sportivii care au ocupat anul acesta locuri fruntase la marile competitii internationale au fost premiati si sarbatoriti in cadrul Galei Canotajului Romanesc. Evenimentul a avut loc la Hotel Caro din Bucuresti, in prezenta reprezentantilor de seama din sportul romanesc, si nu numai.

Medaliatii Romaniei au fost premiati la Gala Canotajului Romanesc 2018

Componentii loturilor reprezentative de juniori, tineret si seniori au fost premiati pentru rezultatele remarcante obtinute in 2018. Canotajul a fost anul acesta, din nou, sportul Numarul 1 in Romania, aducand 37 de medalii de la cele mai importante competitii ale lumii: Campionatele Mondiale si Europene de seniori, tineret si juniori, Cupele Mondiale si Jocurile Olimpice de Tineret.

In deschiderea ceremoniei, Elisabeta Lipa, presedintele Federatiei Romane de Canotaj, multipla campioana olimpica si mondiala, cea mai valoroasa canotoare a Secolului XX, a luat cuvantul si a multumit sportivilor, antrenorilor, cluburilor, sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor si tuturor celor prezenti.

Au transmis ulterior mesajele de felicitare, in numele institutiilor pe care le reprezinta, George Boroi, secretarul general al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, precum si Cosmin Butuza, secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului. La Gala Canotajului Romanesc a beneficiat de prezenta onoranta a ministrului Tineretului si Sportului, Bogdan Matei.

Componentii loturilor reprezentative de juniori, tineret si seniori au fost premiati si sarbatoriti intr-un cadru deosebit, oferit de Hotelul Caro din Bucuresti. Marii performeri ai canotajului au fost prezentati pe scena de amfitrionul evenimentului, Andreea Marin.

Sportivii Anului 2018 au fost desemnate campioanele mondiale de la dublu vasle categorie usoara, Gianina Beleaga si Ionela Cozmiuc, care au repetat anul acesta exceptionala lor performanta din 2017.

Un moment aparte l-a reprezentat acela in care reputatul antrenor Mircea Roman a primit diploma de excelenta pentru intreaga sa activitate, de la presedintele federatiei, Elisabeta Lipa. Ca o simbolica legatura a marilor performante romanesti, intre cei care au oferit distinctiile sportivilor s-a aflat si cunoscutul Octavian Bellu, cel mai titrat antrenor al gimnasticii mondiale.

La Gala au mai luat parte personalitati de prestigiu ale sportului romanesc, fosti campioni olimpici si mondiali – Camelia Potec, Laura Badea Carlescu, Gabriela Szabo, Doina Melinte, Narcisa Lecusanu, Monica Iagar, Nicoleta Grasu, precum si cunoscutul nutritionist italian Gianluca Mech si reprezentanti ai Negro 2000, compania care sprijina Federatia Romana de Canotaj si  performanta sportivilor romani.

Au fost distinsi, de asemenea, antrenorii loturilor de juniori, tineret si seniori, precum si reprezentantii Centrelor Olimpice de pregatire. Nu in ultimul rand, plachetele omagiale si premiile s-au indreptat si catre presedintii marilor cluburi, CS Dinamo Bucuresti, CSA Steaua Bucuresti, CS Olimpia Bucuresti, alaturi de CSM Calarasi, CSM Timisoara si CS Botosani.

Multumirile si plachetele s-au indreptat, cum era si firesc, catre partenerii si sponsorii evenimentului, Negro 2000, Herbalife Nutrition, Hotel Caro, Valvis Holding SA, Bianca Patac, Deco Boutique, Kaufland, Pub Radio, Televiziunea Romana, Gianluca Mech SPA.

Medaliatii Romaniei la canotaj au fost sarbatoriti la Complexul Sportiv National Snagov

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu