ADPM Coffee Break

Sunt casatoriti de 80 de ani si inca se privesc cu dragoste! Au dezvaluit cum au reusit sa-si intretina iubirea atatia ani!

Scris de Administrator

Jurnalistii de la BBC au descoperit un cuplu ce rezista inca chiar si dupa 80 de ani de casnicie, un lucru din ce in ce mai rar in societatea in care traim si in care despartirile si scandalurile par a fi devenit ceva normal. Iata ce spun Maurice si Helen Kay despre secretele unei relatii longevive…

maurice-helen-kay

Intr-o era in care divorturile, scandalurile si inselatul sunt ceva la ordinea zilei, iar oamenii au ajuns sa le priveasca ca pe ceva absolut normal, exista inca relatii care au reusit sa treaca testul timpului, demonstrand astfel ca iubirea, toleranta si intelegerea nu sunt nici pe departe „demodate”.

Maurice si Helen Kay sunt doi batranei britanici extrem de simpatici. Ea are 101 ani, el 102, sunt casatoriti de 80 de ani si poti inca sa citesti dragostea atunci cand privesti in ochii lor.

Cei doi au fost descoperiti de jurnalistii de la postul BBC si au acceptat sa-si spuna public povestea, putand astfel sa fie considerati un real model intr-o perioada in care, din pacate insa, majoritatea oamenilor au false modele si aspiratii adesea nesanatoase.

Maurice si Helen Kay s-au cunoscut in anul 1929, pe vremea cand amandoi erau inca adolescenti si s-au casatorit pe data de 27 august 1934. In ciuda varstei inaintate, nu si-au pierdut simtul umorului, atribut ce, spun ei, a contribuit la longevitatea lor ca si cuplu.

„Nu credeam ca va dura nicio saptamana relatia noastra, dar e ceva minunat faptul ca a durat atat. Sunt lucruri pe care nu le poti controla, e imposibil sa iti faci un plan pe 80 de ani. Radem la aceleasi lucruri, iar asta cred ca e unul dintre lucrurile care ne-au tinut impreuna in toti anii astia”, spune Maurice, in timp ce Helen chicoteste aprobator.

„Trebuie sa fii tolerant cu omul de langa tine, sa nu il tii din scurt. SI ce daca trebuie sa cedezi putin uneori? Cedezi si gata”, adauga Helen Kay.

In plus, simpatica batranica a dezvaluit ca sotul ei nu a rasfatat-o cu flori si cadouri, mentionand ca nu asta este esential intr-un cuplu.

„A fost mereu intelegator si bun cu mine in multe alte feluri”, marturiseste ea.

Despre autor

Administrator

Scrie un comentariu