Stiri Interne

Mașinile electrice și cu transmisie automată, cerute la școlile de șoferi în 2021

Scris de Ana Kozma

Preferințele celor care urmează școala de șoferi s-au adaptat, în ultimii ani, în ritmul inovațiilor tehnologiei. Dacă în urmă cu un deceniu majoritatea mașinilor pe care se derulau cursurile erau mărci locale având cutie de viteze manuală, în prezent cursanții cer, din ce în ce mai des, mașini automate și, mai nou, mașini electrice. Multe din școlile de șoferi s-au adaptat tendințelor și au completat parcul auto cu astfel de modele.

Mașinile electrice și cu transmisie automată, cerute la școlile de șoferi în 2021

„Parcul auto din România s-a schimat radical în ultimii ani. Oamenii și-au schimbat mașinile, au cumpărat unele noi, de ultimă generație. Nu este de mirare astfel că și cei care doresc să urmeze școala de șoferi au deja achiziționată o mașină nouă sau au de gând să cumpere una. În mare parte vorbim de mașini străine, ce au cutia de viteze automată. Dar există cerere din ce în ce mai mare și pentru mașini electrice, tinerii de azi fiind mult mai responsabili spre protejarea mediului înconjurător.

Noi la Driving School primim astfel de cereri și am adaptat parcul auto pentru acest lucru. Trebuie însă precizat că cei vor învăța șofatul pe o mașină automată după ce vor obține permisul de conducere ei trebuie să conducă acel tip de mașină. Nu este admis să facă școala pe o mașină automată și apoi să conducă una cu transmisie manuală, deoarece nu permite legislația în vigoare și deprinderile și reflexele sunt cu totul diferite în cele două cazuri”, declară Cornel Lipă, directorul Driving School.

Avantajele cutiei automate vs cutie manuală

„Fiecare decide pe ce mașină vrea să facă școala și să fie apoi șofer. Unii oameni preferă cutia manuală pentru că simt că pot controla astfel mai bine mașina, le oferă o plăcere mai mare să o tureze. Alții preferă cutia automată pentru că se simt mult mai confortabili la volan, sunt mai atenți la trafic, fără a mai fi presați de schimbarea vitezei și de jocul la pedalele de ambreaj-frână-accelerație. Nu mai vorbim de plecarea de pe loc, din pantă sau rampă, ori de stresul că moare motorul în plin trafic.

Mașinile electrice, pe de altă parte, au cutie automată și o serie de alte avantaje: au un cost de mentenață mai mic (nu au atât de multe piese de întreținut), consumul este mai mic (se economisesc chiar și 1500 de euro pe an, bani ce i-am fi dat pe combustibil), se încarcă rapid, au o structură mai compactă, sunt mult mai silențioase și, nu în ultimul rând, nu elimină gaze ce poluează mediul”, adaugă Cornel Lipă, directorul școlii de șoferi Driving School.

Driving School este școală de șoferi din București absolvită de peste 32.000 de cursanți pregătiți de 44 de instructori, care au, în medie, 21 de ani de expertiză. (www.drivingschool.ro)

Cum se desfășoară școala de șoferi în pandemie. Au crescut înscrierile?

Scrie un comentariu