News

Marcel Pavel, incoltit de toti din cauza imnului. Risca si inchisoarea!

Scris de Alexandru Manea

Scandalul din jurul interpretarii gresite a imnului national se adanceste. Marcel Pavel incearca sa calmeze situatia, spune ca va plati amenda de rigoare, insa unii avocati sustin ca el ar putea intra chiar in inchisoare pentru ofensa adusa insemnelor nationale.

Marcel Pavel a creat marti seara un scandal monstru dupa ce a gresit cateva versuri in timp ce interpreta imnul national pe National Arena, in fata a zeci de mii de spectatori si alte cateva milioane din fata televizoarelor.

Cantaretul a fost acuzat din toate partile pentru o asemenea gafa si va trebui sa plateasca o amenda. Solistul se conformeaza si spune ca va plati cei 5.000 de lei cuveniti pentru o asemenea greseala.

Marcel Pavel a declarat ca a eliminat versurile „Si ca-n a noastre piepturi pastram cu fala-un nume/ Triumfator in lupte, un nume de Traian!”, se pare, voit, pentru a nu da startul acuzatiilor de ordin politic, cum ca l-ar ridica in slavi pe Traian Basescu

„Primul refren l-am ales ca sa-i indemnam la lupta. Daca spuneam „Triumfator in lupta, un nume de Traian”, se interpreta politic”, a declarat el.

Pentru ca a modificat voit imnul national si nu a fost doar o intamplare, cantaretul ar putea plati cu inchisoarea.

„Administratia Prezidentiala si Parchetul ar trebui sa se autosesizeze, pentru ca fapta lui Marcel Pavel ar putea avea conotatii penale. Potrivit Constitutiei, insemnele Romaniei sunt stema, drapelul si imnul national.

Codul Penal pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani, sau cu amenda, orice ofensa adusa insemnelor nationale sau orice manifestare prin care se exprima dispret pentru insemnele Romaniei”, a declarat avocatul Mihai Rapcea pentru Cancan.

Scrie un comentariu