Stiri Interne

Magazinele rămân închise în mall-urile incorecte

Scris de Ana Kozma

Organizația Patronală a Retailerilor din România – RORETAIL anunță că membrii săi nu își vor relua activitatea în centrele comerciale incorecte. Membrii RoRetail nu își vor redeschide,la începutul săptămânii viitoare,magazinele în acele centre comerciale care au continuat să solicite plata chiriei pentru ultimele luni, în condițiile în care, prin acte normative, activitatea retailerilor a fost oprită.

Magazinele rămân închise în mall-urile incorecte

Autoritățile au luat decizia de a opri activitatea de comercializare cu amănuntul a bunurilor și serviciilor nealimentare în centrele comerciale. Dar nu au intervenit și cu clarificări privind derularea în această perioadă a relațiilor dintre comercianți și proprietarii de centre comerciale. În aceste condiții, deși au existat exemple de comportament corect de afaceri din partea deținătorilor de centre comerciale, mulți alții au adoptat o atitudine incorectă și imorală. Solicitând în continuare plata chiriei și demarând procedurile de executare silită a chiriașilor.

”Autoritățile române au oprit prin acte normative activitatea magazinelor de retail non alimentar din centrele comerciale pentru 3 luni. Nu doar toți proprietarii de mall-uri, dar și autoritățile române trebuie să înțeleagă responsabilitatea ce le revine în a nu împinge în colaps industria de retail non-alimentar. Cerem corectitudine și solidaritate. Cerem normalitate! Zero chirie pentru perioada în care nu am fost lăsați să utilizăm aceste spații. Ne gândim la angajații noștri cărora vrem să le păstrăm parcursul profesional. Ne gândim la clienții noștri care își doresc produsele noastre și merită diversitate de oferte. Ne gândim la antreprenorii români. Furnizori, producători, comercianți. Toți merită o cotă de piață în propria țară”, a declarat Cosmin Savu Cristescu, secretar general RORETAIL.

Luni și marți magazinele din mall-uri rămân închise

Apelul RORETAIL are în vedere stabilirea unei noi relații comerciale între retailerii nealimentari și reprezentanții centrelor comerciale. Relație axată pe două elemente principale. Zero chirie și publicitate pentru perioada suspendării activității magazinelor. Dar și adaptarea contractelor la trafic și vănzări, după deschiderea magazinelor.

În data de luni si marti 15-16 iunie, magazinele vor rămâne închise în centrele comerciale care au solicitat plata chiriilor pentru ultimele luni. De miercuri 17 iunie, magazinele vor fi redeschise. Însă afișând public protestul comercianților. Iar personalul va purta banderolă și însemne specifice. Protesul RORETAIL este declarat pe o perioadă nedeterminată, până la soluționare.

RORETAIL – Organizaţia Patronală a Retailerilor din România este o asociație înființată în anul 2014, care grupează peste 800 de magazine din România (branduri naționale și internaționale) și însumează peste 10.000 de angajați.

RORETAIL își propune să contribuie la menținerea unui climat de afaceri predictibil și atractiv în România, în beneficiul final al economiei locale și al românilor. În acest sens, asociația susține realizarea unui dialog transparent și deschis cu autoritățile române, cu alte asociații profesionale și de afaceri active pe piața românească, cu specialiști economici și din mediul academic.

Scrie un comentariu