ADPM Coffee Break Stiri externe

Top 5 lucruri pe care nu le stiati despre Papa Francisc! Inedit!

Scris de Administrator

De la faptul ca papalitatea sa marcheaza o serie de premiere pentru Biserica si pana la faptul ca a studiat ingineria chimica inainte de a-si descoperi adevarata chemare, iata cateva lucruri pe care nu le stiati despre Papa Francisc!

papa-francisc1

In doi ani si jumatate, Papa Francisc a facut nenumarate gesturi inspirationale pentru oamenii din intreaga lume si a reusit, prin smerenia sa, sa schimbe felul in care privesc oamenii Papalitatea si Biserica Catolica in general. Iata cateva lucruri inedite pe care nu le stiati despre Papa Francisc!

papa-francisc2

Papa, al carui nume real este Jorge Mario Bergoglio, si-a ales numele papal in onoarea Sfantului Francis din Assisi, cu scopul de a-si arata astfel devotamentul fata de cei sarmani. Dupa ce a fost ales pontif, gandul lui s-a dus imediat la acest sfant. Sfantul Francis iubea pacea, iar asta l-a determinat pe Papa sa-i aleaga numele.

papa-francisc3

Papalitatea sa marcheaza o serie de premiere pentru Biserica. Papa Francisc este primul papa iezuit si nu numai ca este primul papa non-european in mai bine de un secol (inaintea lui a fost sirianul Gregory al III-lea, in 1974), dar este si primul papa nascut in America. Totusi, parintii lui s-au nascut in Italia, ceea ce inseamna ca Papa are origini europene.

OR01 MANILA (FILIPINAS) 15/01/2015.- El papa Francisco saluda a diversos fieles durante su visita a Manila (Filipinas) hoy, jueves 15 de enero de 2015. El papa Francisco explicó hoy que la atención a "los pobres" será el eje central del mensaje en su visita a Filipinas, adonde llegó hoy desde Sri Lanka y donde permanecerá hasta el 19 de enero. EFE/L'osservatore Romano/Handout SÓLO USO EDITORIAL/PROHIBIDA SU VENTA

Inainte de a-si incepe studiile la seminar, Papa a studiat ingineria chimica. De-a lungul anilor, a predate mai multe materii, printre care literatura, psihologie si filosofie. Pe langa limba sa maternal, cea spaniola, si limba oficiala a Bisericii Romano-Catolice, latina, Papa Francisc mai vorbeste fluent italiana si germana. In anull 1980, la indemnul unui iezuit irlandez in Argentina, Papa a mers in Irlanda, pentru cateva luni, sa invete limba engleza.

Desi nu este o limba pe care o cunoaste foarte bine, Papa s-a adresat zilele trecute, in engleza, Congresului.

papa-francisc5

Atunci cand era adolescent, a suferit o infectie la plamani, astfel incat o parte din plaman i-a fost indepartata chirurgical. Totusi, in prezent, starea sa de sanatate este una foarte buna.

papa-francisc6

Dorindu-si sa ramana aproape de originile sale modeste si gratie devotamentului fata de sarmani, Papa Francisc a hotarat sa nu se mute in apartamentele papale din luxosul Apostolic Palace. Astfel, a devenit primul papa, in 110 ani, care a ales sa locuiasca in afara resedintei oficiale. Papa Francisc locuieste in casa de oaspeti de la Vatican, Casa Santa Marta.

Scrie un comentariu