Stiri Interne

Lotul de canotaj al Romaniei, 7 medalii la Regata Internationala „D’Inverno sul Po”!

Scris de Alexandru Manea

Lotul de canotaj al Romaniei a castigat sapte medalii la Regata Internationala de lunga distanta „D’Inverno sul Po”, eveniment organizat in weekend de Clubul de canotaj Esperia-Torino. Sportivii romani adauga la palmares 3 medalii de aur, 3 de argint si una de bronz.

Lotul de canotaj al Romaniei, 7 medalii la Regata Internationala „D’Inverno sul Po”!

Regata a fost destinata ambarcatiunilor lungi, de opt rame plus carmaci (8+1) si patru vasle (4X). Toti sportivii au fost astfel concentrati in acest tip de ambarcatiuni pentru a fi testati in concurs, dar si pentru a se familiariza cu competitia.

Romania a luat startul cu cate 2 barci de opt plus carmaci (8+1) masculin si feminin, dar si cate 2 barci de patru vasle (4X) la ambele categorii, atat feminin, cat si masculin.

O medalie de aur a fost obtinuta de echipajul masculin de opt plus carmaci (8+1), format din Huc Ciprian, Arteni Florin, Adam Constantin, Aicoboae Vlad, Bejan Sergiu, Radu Constantin, Lehaci Florin si Chioseaua Alexandru.

Cei mai buni sportivi ai anului au fost premiati la Gala Canotajului Romanesc

Tot un echipaj masculin de opt plus carmaci (8+1) a obtinut si o medalie de argint, de aceasta data echipajul fiind format din sportivii Tudosa Ciprian, Cozmiuc Marius, Pascari Cosmin, Ceobanu Florin, Semciuc Mugurel, Tiganescu Mihaita, Macovei Cosmin si Berariu Stefan.

La proba de patru vasle masculin (M4X), echipajul format din Enache Florin, Prundeanu Ioan, Dedu Robert si Ciobica Alexandru a obtinut medalia de bronz, iar barca in care s-au aflat Afafitei Vasile, Pirghie Cristi, Damii Adrian si Chiruta Mihai s-a clasat pe locul 4.

Nici echipajele feminine nu s-au lasat mai prejos. Aurul a fost cucerit de echipajul opt plus carmaci (8+1) format din Tilvescu Denisa, Beres Madalina, Tivodariu Maria, Vrinceanu Ioana, Beres Amalia, Dedu Georgiana, Bejinariu Viviana si Rusu Magdalena.

Pe de alta parte, Anghel Roxana, Heghes Madalina, Popa Iuliana, Parfenie Beatrice, Buhus Iuliana, Ailincai Adriana, Parascanu Roxana si Popescu Cristina sunt sportivele din barca opt plus carmaci (8+1) care a obtinut medalia de argint.

La proba de patru vasle feminin (W4X), Beleaga Gianina, Radis Simona, Bodnar Ancuta si Cozmiuc Ionela au reusit performanta de a castiga medalia de aur, iar Pascanu Nicoleta, Logofatu Elena, Budeanu Andreea si Maftei Tabita s-au clasat pe locul 2, obtinand argintul.

 

 

View this post on Instagram

 

Faptul că a mai rămas foarte puțin până la venirea weekendului nu îi oprește pe sportivii noștri 🚣‍♀️🚣‍♂️ să se antreneze cu aceeași forță 💪și determinare ✔ ca în orice altă zi 💯 Suntem cu gândul alături de ei, iar aprecierile noastre le dau întotdeauna putere ✅ . . Parteneri FRC: @herbalifero #Negro2000 @constructiierbasu @onyx.fitnessclub . . .💪🏻 Hai Romania! 🇷🇴 #RouTeam #Tokyo2020 #RoadtoTokyo #mondial #results #moments #team #workhard #playhard #motivation #athletes #rowinglife #rowinglife #staystrong #belive #dream #borntofly #nopainnogain #olympicteam #olympicdream #worldrowing #justrowing #rowingbible #workout

A post shared by Federatia Romana de Canotaj (@frcanotaj) on

 

View this post on Instagram

 

Weekend-ul acesta, România 🇷🇴 a făcut o figură bună la Regata Internațională „D’Inverno sul Po” de la Torino, destinată ambarcațiunilor lungi ✅ Sportivii noștri 🚣‍♂️🚣‍♀️ din bărcile de opt plus cârmaci (8+1) și patru vâsle (4X), atât feminin cât și masculin, au încheiat competiția adăugând în palmares 3 medalii de aur 🥇🥇🥇, 3 medalii de argint 🥈🥈🥈 și 1 medalie de bronz 🥉. . . Parteneri FRC: @herbalifero #Negro2000 @constructiierbasu @onyx.fitnessclub . . .💪🏻 Hai Romania! 🇷🇴 #RouTeam #Tokyo2020 #RoadtoTokyo #mondial #results #moments #team #workhard #playhard #motivation #athletes #rowinglife #rowinglife #staystrong #belive #dream #borntofly #nopainnogain #olympicteam #olympicdream #worldrowing #justrowing #rowingbible #workout

A post shared by Federatia Romana de Canotaj (@frcanotaj) on

Scrie un comentariu