Recomandarea ADPM Stiri Interne

Loredana isi perfectioneaza vocea alaturi de Lucia Ciobotaru. Iata ritualul artistei inainte de fiecare concert!

Scris de Alexandru Manea

Loredana, cea mai apreciata cantareata din Romania, isi perfectioneaza vocea alaturi de un specialist in Complete Vocal Technique si are chiar un ritual pe care il urmeaza cu sfintenie de fiecare data inainte de a urca pe scena.

loredana-lucia-ciobotaru-atelierul-de-voce

Fie ca se pregateste de un recital de 40 de minute sau de un concert care dureaza 3 ore, Loredana isi incalzeste vocea impreuna cu Lucia Ciobotaru, profesoara de CVT (Compete Vocal Technique), apreciata ca fiind unul dintre cei mai buni “antrenori de voce” din Europa.

“Cautam de multa vreme pe cineva precum Lucia. Un artist adevarat trebuie sa evolueze continuu, iar vocea este un instrument cu care poti lucra la nesfarsit. Lucram impreuna din 2013. Chiar si inainte de fiecare concert ne vedem live sau pe Skype si facem impreuna exercitii de incalzire a vocii vreme de 10 minute”, declara Loredana.

Lucia Ciobotaru este profesor autorizat de CVT (Complete Vocal Techique), are patru scoli de voce in Olanda, lucreaza cu unii dintre cei mai buni cantareti si speakeri din Europa, iar in Romania preda aceasta tehnica la Atelierul de Voce (www.atelieruldevoce.ro).

“Exercitiile de tehnica vocala sunt esentiale pentru orice persoana care lucreaza cu vocea, fie el artist, speaker, om de televiziune sau de radio. Aceste exercitii sunt esentiale pentru setarea vocii si dau acesteia twang-ul necesar. Twang-ul este o pozitie a laringelui unde sunetul suna cel mai sanatos si clar. Cu o voce reglata poti face minuni si poti sustine concerte live chiar ore intregi”, declara Lucia Ciobotaru.

Lucia Ciobotaru preda CVT (Complete Vocal Techique) la Wanderstudio – Atelierul de Voce (www.atelieruldevoce.ro). La scoala se pot inscrie toti cei care vor sa-si perfectioneze vocea, indiferent de stilul lor muzical, dar si orice persoana care lucreaza in mod public cu vocea, fie ca vorbim despre oameni de radio, televiziune, speakeri sau persoane din domeniul corporate.

Lucia este specializata in: volum/suport/respiratie/twang/ambitus; pop/rock/metal/soul/clasic/muzical; articulatie in diferite limbi si accente; ajutor rapid celor care au probleme de voce; refacerea vocii dupa o operasie pe corzile vocale sau dupp o trauma suportatp de voce; lucru cu dansatorii care vor sa-si imbunatateasca tehnica vocala sau modul de a vorbi, in diferite moduri vocale.

Scrie un comentariu