ADPM Beauty News

Lipoaspiratia: ce trebuie facut inaintea interventiei si ce complicatii ar putea aparea dupa

Scris de Sorin Dutoiu

Daca v-ati gandit sa scapati de colaceii din jurul taliei sau de alte straturi de grasime, lipoaspiratia ar putea fi o solutie. In episodul anterior, Dr. Marek Valcu ne-a vorbit despre ce presupune, in general, acest tip de interventie. Acum ne informeaza ce trebuie facut inainte de a ajunge pe masa de operatie si ce complicatii ar putea aparea dupa interventie.

Dr Marek Valcu ne ofera detalii despre lipoaspiratie, una dintre cele mai solicitate interventii chirugicale la ora actuala in lume. Interventia corecteaza deformari ca urmare a unor depuneri de grasime in zone mai mult sau mai putin atractive ale siluetei si care nu regreseza in urma dietelor sau a efortului fizic.

Lipoaspiratia se adreseaza femeilor sau barbatilor care au depozite de grasime in diferite regiuni ale corpului si pe care nu le pot elimina chiar daca fac sport sau tin regim alimentar. Despre acest tip de interventie, va invitam sa cititi episodul anterior. Acum, Dr. Marek Valcu ne vorbeste despre pasii care trebuie urmati inainte si ce se intampla dupa interventie.

Consultul preoperator

Pacientul trebuie sa mentioneze medicului istoricul sau medical accentuand in special, daca exista, problemele in coagularea sangelui, evolutia cicatricilor, a infectiilor intercurente. Pacientul trebuie sa-si formeze o parere cat mai reala despre posibilitatiile tehnicii, despre interventie si perioada de recuperare.

Cum sa va pregatiti pentru interventie:
– dupa consultatie, trebuie sa faceti analizele recomandate de doctor,
– trebuie sa va calculati menstruatia si anume sa nu fiti cu 7 zile inainte de ciclu sau in primele 3 zile de ciclu
– in ziua interventiei e interzis sa beti apa sau sa mancati cu 6 ore inainte de ora stabilita
– opriti fumatul cu 2 saptamani inainte de interventie
– sa anuntati daca luati medicamente, ce medicamente, cate si de ce le luati
– sa anuntati daca aveti alergii,diabet,cancer,valvulopatii,cardiopatie ischemica etc

Analizele obligatorii

Pentru o astfel de interventie chirurgicala sunt necesare urmatoarele seturi de analize:

Homoleucograma, tese de coagulare (PT, APTT, INR), Uree, Glicemie, Electroliti (Na, K, Ca, Mg), Bilirubina (Directa, Totala, Indirecta), Colesterol (Total, HDL, LDL), Transaminaze (ALT, AST), Trigliceride, Electroforeza proteinelor serice, Proteina C reactiva, VSH, ASLO, Fibrinogen, Factor rheumatoid, Teste tiroida (T3, T4, TSH, Anti-TPO), Markeri Hepatita B si C, HIV, Sumar de urina, Radiologie pulmonara, Electrocardiograma.

In cazul lipoaspiratiei in zona abdominala trebuie sa faceti si Ecografie abdominala.


Despre interventie

Anestezia poate fi locala pentru cantitati mici si medii de grasime extrasa si anestezie generala pentru cantitati mai mari. Este unanim admis ca la o sedinta de liposuctie, cantitate de 3000 cc de extras este limita maxima care se poate extrage fara transfuzie de sange izogrup. Liposuctia se efectueaza cu canule de grosimi pina la 12 mm, care vor fi introduse prin incizii de aceleasi dimensiuni. Ca urmare cicatricile nu lasa cicatrici.

Despre complicatii

Complicatiile acestei interventii apar cu o incidenta redusa, Sunt tratabile si urmarile sint aproape inexistente: edemul, hematomul, seromul, suprainfectarea zonei liposuctionate. Cu o evolutie mai serioasa dar mult mai rare pot aparea tromboflebita si tromb-embolismul pulmonar.

Postoperator
Dupa interventie, subiectul este pansat compresiv. Peste pansament se aplica un corset sau ciorap cu rol de compresie, masajul zonelor liposuctionate este inceput dupa 3 zile postoperator si continuata cateva luni.Pot sa apara postoperator dureri usoare care cedeaza la antialgice obisnuite (keturol, algo-calmin, etc), dar senzatia cea mai frecventa este cea de constrictie, tensiune, care impiedica mobilizarea energica.Reluarea activitatiilor sociale, raspunderile profesionale se pot relua dupa 3 zile.

Daca aveti intrebari legate de interventiile chirurgicale sau cele non-invazive, puteti lua legatura cu Dr Marek Valcu scriind la office@agentiadepresamondena.com . Marek Valcu va raspunde celor mai interesante intrebari in episoadele urmatoare ale editorialului sau.
Marek Valcu
Clinica Silhouette
Str.Putul lui Zamfir, nr. 11, Bucuresti
Tel.: 021-233.98.38, 021.233.98.48
Mobil : 0722.651.965

Despre autor

Sorin Dutoiu

Scrie un comentariu