Stiri externe

Leonardo DiCaprio putea fi salvat in Titanic. Iata noua teorie – VIDEO

dicaprio
Scris de Administrator

Se stie ca in filmul Titanic, Rose ii putea face loc lui Jack, interpretat de Leonardo DiCaprio, pe pluta ei, in loc sa il lase sa se inece. Cei de la Mythbusters (Devoratorii de mituri) au dedicat acestui subiect un episod intreg.

Cei de la MythBusters sustin ca da, Rose ar fi putut imparti spatiul de pe pluta cu Jack (Leonardo DiCaprio). Insa regizorul James Cameron nu pare sa sustina aceasta teorie.

dicaprio

„Priviti, este foarte, foarte simplu: cititi pagina 147 din scenariu care spune ‘Jack coboara de pe pluta si ii ofera ei locul pentru ca ea sa poata supravietui'”, a declarat James Cameron pentru The Daily Beast. „E atat de simplu. Puteti face oricate analize doriti”.

Iata mai jos secventa controversata cu Leonardo DiCaprio…

„Esti Jack, te afli in apa aproape inghetata, creierul tau incepe sa intre in hipotermie, MythBusters te intreaba daca iti dai jos vesta de salvare, i-o dai ei, apoi inoti astfel incat sa nu te uzi prea tare”, a adaugat Cameron. „Asta inseamna ca te afli sub apa incercand asta in ger si iti va lua 5 pana la 10 minute, astfel incat pana te intorci, esti deja mort. Asa ca nu va functiona. Cea mai buna alegere pentru el era sa se mentina jumatate deasupra apei si sa spere ca va fi salvat de vreo barca inainte sa moara. Sunt simpatici si mi-a placut sa fac show-ul cu ei, dar spun multe porcarii”.

RMS Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia cu destinația New York, pe 10 aprilie 1912. La trei zile de la plecare, la ora 23.40, în 14 aprilie 1912, s-a ciocnit de un aisberg și s-a scufundat la ora 2.30 în dimineața următoare. În urma naufragiului și-au pierdut viața 1.514 persoane din 2.228 în unul dintre cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.

Pachebotul RMS Titanic, din clasa Olympic, a fost deținut de compania White Star Line și a fost construit la șantierele Harland and Wolff din Belfast. A plecat spre New York cu 2.228 de oameni la bord. Numărul mare de victime a fost cauzat, în mare parte, de faptul că deși îndeplinea normele vremii, nava avea bărci de salvare suficiente doar pentru 1.178 de persoane. Mulți bărbați au murit din cauza protocolului „femeile și copiii întâi”.

Scrie un comentariu