ADPM Cool

Cum transformi in ghemotoc de lana un pulover Prada de 1.300 de dolari

Scris de Administrator

Oare cum te-ai simti distrugand un pulover al carui pret ajunge la 1.300 de dolari? Ei bine, artistii olandezi Lernert & Sander au facut cu mana lor acest lucru, nu cu un singur pulover de firma, ci cu mai multe, si au marturisit ca a fost extrem de satisfacator sa faca un „lucru interzis”.

pulover-prada-ghemotoc-lana1

Cel mai recent si mai inedit proiect al artistilor olandezi Lernert & Sander, realizat cu ocazia TEFAF Art Fair (Maastricht), a constat in desirarea catorva pulovere apartinand unor brand-uri de lux, precum Prada, Jil Sander, Celine sau Chloe, pana ce acestea au redevenit ghemotoace de lana.

„Nu exista un sentiment mai satisfacator decat un pulover care se desira frumos si usor”, au declarat cei doi artisti pentru MailOnline.

pulover-prada-ghemotoc-lana2

Tot procesul de desirare a puloverelor a fost filmat, iar rezultatul final este un proiect cat se poate de inedit, intitulat „Last Season”.

Videoclipul a fost comandat de Kiki Niesten, un boutique din Maastricht, care le-a pus la dispozitie artistilor pulovere din sezonul trecut, cu preturi cuprinse intre 1.000 si 1.500 de euro.

pulover-prada-ghemotoc-lana4

Kiki Niesten, patronul, ne-a cerut sa realizam o opera de arta pentru vitrina boutique-ului sau, ceva ce sa se poata lega de Targul de Arta. TEFAF este cel mai important targ de arta din Europa la care vin milionari din intreaga lume. Kiki a sperat ca ceea ce vom face acum va avea acelasi impact cu Everything, parfumul pe care l-am creat anul trecut prin combinarea tuturor parfumurilor lansate in anul 2012 ”, au explicat artistii.

pulover-prada-ghemotoc-lana6

Lernert & Sander vand acum ghemotoacele de lana contra unor sume ce nu au fost facute publice, dar care sigur sunt destul de mari, avand in vedere ca doar fotografiile lor se vand la pretul de 750 de euro bucata.

Scrie un comentariu