News

Lance Armstrong a recunoscut ca s-a dopat! A luat pastile din sange de vitel si injectii cu hormoni de crestere sa ajunga Campion!

Scris de Christian Stan

Dupa intense speculatii, cel mai faimos ciclist din lume a recunoscut public faptul ca a folosit substante interzise, care multa vreme nu au putut fi detectate la testele anti-drog. Lance Armstrong, care intre timp a fost deposedat de toate medaliile obtinute, si-a asumat vina intr-un interviu emotionant pentru show-ul lui Oprah Winfrey.

image-via-sports-illustrated

Oprah Winfrey reuseste sa uimeasca din nou lumea cu un interviu emotionant, de data aceasta cu faimosul ciclist Lance Armstrong, care a fost subiectul unui urias scandal de dopaj, anul trecut, dupa ce

Agentia antidoping l-a acuzat pe Armstrong ca a utilizat substante interzise, printre care EPO si steroizi, precum si transfuzii sangvine incepand din 1986. Agentia antidoping din SUA a primit unda verde, la finalul lunii iunie, din partea unui comitet de experti independenti, pentru a-l pune oficial sub acuzare pe Armstrong si pe cinci colaboratori ai sai. Agenţta sustine ca detine mărturii care demonstreaza ca Armstrong si cinci dintre fostii sai colaboratori au fost implicati intr-o operatiune de dopaj, intre 1998 si 2011.

In interviul acordat lui Oprah, Lance a marturisit ca a luat EPO, Cortizon, Testosteron, ca a apelat la injectii cu hormoni de crestere si isi facea transfuzii de sange odata la doua saptamani in timpul competitiei. Mai mult, Lance a precizat ca a luat si pastile din sange de vitel, care il ajutau foarte mult la imbunatatirea performantelor sportive.

Mai mult, Armstrong a precizat ca a folosit toate aceste substante in fiecare dintre cele sapte competitii din Turul Frantei, pe care le-a si castigat. Intrebat de Oprah daca el crede ca este omeneste posibil ca o persoana sa castige de sapte ori aceasta competitive, fara a folosi substante interzise, Armstrong a raspuns: „Nu, nu cred ca acest lucru este posibil”.

Lance a precizat ca la momentul in care lua toate aceste substante nu s-a considerat un trisor, pentru ca practica dopajului este extrem de raspandita in cadrul ciclistilor. „Un trisor este o persoana care apeleaza la metode la care altii nu au acces, pe cand acest lucru nu era cazul. Sunt multi cilisti care se dopeaza”, a continuat Armstrong.

„Stiu ca multa lume va privi acest interviu si nu va intelege niciodata motivele ce m-au determinat sa recurg la dopaj, insa recunosc ca m-am lasat dus de vointa mea de a castiga cu orice pret. Sunt foarte multi care nu ma vor ierta si ii inteleg”.

Joi seara a fost difuzata doar prima parte a acestui interviu, urmand ca a doua parte sa fie difuzata vineri seara. Armstrong urmand a povesti cum folosirea tuturor acestor substante l-a facut aproape sa-si piarda viata, cauzandu-i cancer testicular.

Scrie un comentariu