2 Principale Stiri externe

Lady Gaga rupe topurile cu “ARTPOP”!

Scris de Administrator

Se pare ca nu degeaba a fost „ARTPOP” unul dintre cele mai asteptate albume ale anului. Datorita acestui material discografic, care a inregistat vanzari record in prima saptamana de la lansare, Lady Gaga se claseaza acum pe pozitia fruntasa in topul Billboard 200.

lady-gaga-artpop

Dupa cum era preconizat inca de saptamana trecuta, Lady Gaga a intrat direct pe locul 1 in topul Billboard 200 cu noul ei album, „ARTPOP”. Conform Nielsen SoundScan, acesta s-a vandut in 258.000 de exemplare in prima saptamana de la lansare.

lady-gaga-artpop1

Este pentru a doua oara cand Gaga intra pe primul loc in Billboard, dupa ce acelasi lucru s-a intamplat si cu „Born This Way”, album lansat in anul 2011. De asemenea, este pentru a 5-a oara cand Mama Monstru ocupa una dintre primele 10 pozitii, dupa „The Fame” (locul 2), „The Fame Monster” (locul 5), „The Remix” (locul 6) si „Born This Way” (locul 1).

prism-bangerz

Cu cele 258.000 de exemplare vandute in prima saptamana, ARTPOP devine astfel cel de-al treilea cel mai bine vandut album al unei artiste in 2013, dupa „PRISM” – Katy Perry (286.000 de exemplare) si „Bangerz” – Miley Cyrus (270.000 de exemplare).

lady-gaga-artpop2

ARTPOP” a fost de asemenea foarte bine primit si in mediul online, fiind downladat contra cost de nu mai putin de 146.000 de ori.

57% din vanzarile pe care Gaga le-a facut in prima saptamana reprezinta download-uri, iar restul vanzari de CD-uri.

lady-gaga-artpop3

Mai putin de 1.000 de albume au fost vandute prin intermediul lantului de magazine H & M, care, desi in mod obisnuit nu comercializeaza muzica, a facut acest experiment cu cel mai recent material discografic semnat Lady Gaga, luand exemplu de la alte retele, precum Papa John’s Pizza – care a comercializat albumul „Red” al lui Taylor Swift si U.S. Postal Service – unde a putut fi gasit albumul „Ray Charles Forever”.

Eminem-x-2010-x-VMAs

Saptamana trecuta, locul fruntas era ocupat de Eminem si al sau „The Marshall Mathers LP 2, acesta cazand acum pe locul 2 cu o scadere de 73% (210.000 exemplare vandute)

Scrie un comentariu