ADPM Health

La ce riscuri te expui cand faci sport la sala fara antrenor. Un Transformation Coach de la Bodyshape iti explica pericolele!

Scris de Alexandru Manea

Cand vrem sa slabim si sa ajungem la o forma fizica dorita, de cele mai multe ori incepem sa mergem la sala. Ne facem abonament, insa putine sunt cazurile in care angajam si un antrenor personal care sa ne indrume exercitiile pentru a avea rezultate maxime si, in special, pentru a ne feri de suprasolicitare sau, mai rau, de accidente.

La ce riscuri te expui cand faci sport la sala fara antrenor. Un Transformation Coach de la Bodyshape iti explica pericolele!

Costurile ridicate ale serviciilor unui antrenor personal ii fac pe multi sa se limiteze la a folosi aparatele din sala asa cum considera, fara a se gandi la riscuri.

Silviu Nicolae, Transformation Coach la Bodyshape, ne spune cat de mult pierdem atunci cand credem ca economisim bani facand sport dupa cum credem noi, fara sprijinul specialistului.

“Antrenorul personal este acel om care stie exact ce ai tu nevoie, te ajuta sa te descoperi, de unde sa incepi si care sunt nevoile tale, te ajuta sa iti atingi obiectivele. Te invata sa executi corect exercitiile, te ajuta sa iti cunosti propriul corp si sa iti depasesti limitele. Te ajuta sa iti stabilesti un plan alimentar echilibrat, sa ramai motivat, sa iti pastrezi sanatatea si sa o imbunatatesti.

Un antrenor personal este acel om care trebuie sa stie sa iti personalizeze antrenamentul astfel incat sa ajungi la rezultatele dorite.

Nu putem compara niciodata lucrul de unul singur cu ceea ce iti poate oferi un antrenor personal.

In momentul in care mergi la sala, lucrezi de unul singur si vezi ca nu ai rezultate sau apare o mica durere, esti tentat sa renunti.

Rezultatele nu apar pentru ca nu lucram corect si nu suntem consecventi in ceea ce facem!

Dezavantajele de a face sport fara un antrenor personal:

 

Exercitii facute haotic, fara rezultat!

Nu ne-am nascut invatati. La sala nu stim sa folosim corect aparatele, nu ne incalzim corect ori suficient, credem ca ce vedem pe YouTube este valabil in cazul nostru si ajungem sa facem exercitiile incorect si mai putin sau mai mult decat este necesar.

Internetul ne ofera informatii, dar nu ne corecteaza daca executam gresit miscarea respectiva, nu ne personalizeaza antrenamentul, nu ne monitorizeaza si nici nu ne sustine in ceea ce dorim sa realizam. Este doar informatie si atat!

Fara studii de specialitate nu vom sti niciodata sa ne personalizam antrenamentul ca sa obtinem rezultatele dorite.

 

Accidentari grave!

Asistenta unui antrenor personal in sala este vitala, altfel riscul unei accidentari serioase este foarte mare. O accidentare nu numai ca te blocheaza in drumul tau catre obiective, dar te poate trimite si pe masa de operatie. Daca nu lucram corect, accidentarile pot fi foarte grave si putem ramane  cu probleme care ne pot urmari apoi toata viata. Sa platesti in plus pentru un antrenor personal este infim fata de gravitatea problemei accidentarilor.

 


Iti pierzi motivatia

Daca lucrezi de unul singur nu esti motivat pe termen lung. Iti pierzi treptat cheful de sala si renunti.  De multe ori ajungem sa ne simtim stanjeniti de forma fizica in care ne aflam, ca nu am evoluat asa cum ne asteptam, devenim frustrati, ceea ce duce la un moral scazut si lipsa de motivatie.

Un antrenor personal te poate ajuta foarte mult la acest capitol atunci cand simti ca progresele sunt foarte lente sau ai ajuns la o plafonare care te demoralizeaza. El va stii intotdeauna ce trebuie sa faca sa ne ridice moralul, sa fim motivati 100 % pentru antrenament si sa avem cel mai bun randament.

 

Renunti dupa o luna

Daca alegem sa lucram singuri, nu vom stii sa ne personalizam antrenamentul. Musculatura trebuie antrenata corect pentru a obtine rezultate. Atunci cand ne antrenam dupa ureche fara un plan bine structurat si, pe deasupra, mai executam si incorect miscarile, putem fi siguri ca rezultatele obtinute vor fi nule sau mult sub asteptari. De aceea 80% esueaza dupa prima luna de mers la sala.

Aici un antrenor personal ne ajuta foarte mult in planificarea antrenamentului, respectarea si executarea exercitiilor in mod corect.

 


Nu stii sa diversifici miscarile pentru a avea rezultate

Schimbarea nu se face in 2,3,4 saptamani, ci este de durata. Avem nevoie de diversitate pentru rezultate vizibile. Un antrenor personal cunoaste mult mai multe metode de antrenament si exercitii specifice, aceste informatii fiind vitale pentru maximizarea rezultatelor pe termen lung si evitarea plafonarii. O greseala des intalnita este aceea de a face aceleasi exercitii in fiecare zi, fara a schimba nimic. Programul de antrenament trebuie individualizat pentru fiecare in parte, trebuie privit ca o structura dinamica aflata in permanenta schimbare si evolutie. Organismul nostru se adapteaza foarte repede si nu mai raspunde asa cum ar trebui la anumiti stimuli, de aceea tot timpul trebuie sa diversificam antrenamentul”, explica Silviu Nicolae, Transformation Coach la Bodyshape (www.bodyshapetransformation.com).

Pornind de la problema ineficientei antrenamentelor pe cont propriu si a cheltuielilor de sute de euro lunar pentru a avea antrenor personal, Irina Alionte a dezvoltat un nou concept de fitness,

Bodyshape Transformation Center, ce imbina antrenamentele de grup, ghidate de antrenori experimentati, cu plan nutritional si, in mod cu totul nou, cu coaching-ul pe partea de motivatie & mindset.

Prin imbinarea acestor trei piloni importanti se obtin astfel rezultate sigure, in termen scurt.

“Noi imbinam antrenamentele de grup cu un plan nutritional personalizat si cu sedinte de coaching pentru ca cei care doresc sa slabeasca sa fie echilibrati emotional, sa invete sa fie motivati si sa se simta bine atunci cand vin la ore. Sa nu perceapa mersul la sala ca pe ceva plictisitor, cum este la salile cu aparate, sau ca o corvoada.

Este indicat sa ai cultura rezultatelor, sa stii de la bun inceput cat vrei sa slabesti si in cat timp. Antrenorii si specialistii care au grija de tine trebuie sa iti supravegheze evolutia si sa stie cum sa intervina pentru a atinge targetul. De exemplu, asa cum este programul nostru nou, de a slabi garantat 6 kilograme in 6 saptamani.

La clasele de grup obisnuite de la salile de fitness (de ex: aerobic, zumba), nu exista nicio personalizare a antrenamentelor si nu se tine cont de nivelul sau obiectivul de fitness al fiecarui participant in parte.  De asemenea, antrenamentele cu aparatele de fitness – fara un antrenor personal si un program structurat bazat pe obiective – sunt monotone si au rezultate minime in procesul de slabit, intrucat un om obisnuit nu are cunostintele necesare sa isi creeze un plan de antrenament.

Colaborarea cu un antrenor personal nu este sustenabila pe termen lung din cauza tarifelor mari (200-500 euro/luna), pe langa abonamentul platit la sala de fitness”, declara Irina Alionte .

Bodyshape Transformation Center imbina antrenamentele de grup, ghidate de antrenori experimentati, cu plan nutritional si, in mod cu totul nou, cu coaching-ul pe partea de motivatie & mindset, care ii ajuta pe cei care merg la sala sa isi vindece problemele emotionale pentru a obtine apoi rezultatele dorite.

La Bodyshape Transformation Center (Str. Nicolae Caramfil 71-73, Bucuresti) mii de bucuresteni au dat jos, de la sosirea conceptului in Romania, peste 3000 de kilograme si 20.000 de centimetri din talie.

Scrie un comentariu