Recomandarea ADPM Stiri Interne

Klaus Iohannis poarta costume Alexandru Ciucu

Scris de Sorin Dutoiu

Klaus Iohannis poarta costume Alexandru Ciucu in cadrul vizitelor oficiale. Designerul roman ii creeaza presedintelui ales vestimentatii pe masura, in atelierul sau din Bucuresti, pe baza tehnicii de croire mostenita din generatie in generatie, respectand tendintele actuale si folosind materiale de cea mai buna calitate.

Alexandru-Ciucu-Klaus-Iohannis

„Imaginea vestimentara a unei persoane publice reprezinta, in general, o mare responsabilitate pentru un designer, dar, cand este vorba chiar de presedintele tarii, raspunderea creste exponential. Acord atentie tehnicii de croire, pentru ca tinutele domnului presedinte sa ii vina perfect.

Un costum Alexandru Ciucu este croit integral manual si fiecare detaliu este tratat cu atentie, asa cum se facea odinioara, tinand insa cont de tendintele actuale in materie de tesaturi si modele. Este nevoie de aproximativ 80-100 de ore de munca de inalta calificare pentru a executa un costum in standardele Ciucu.

Alexandru-Ciucu-designer

Materialele selectionate pentru un astfel de costum provin de la cele mai vestite tesatorii din lume, aceleasi pe care le gasim, spre exemplu, si pe Savile Raw in Londra. La toate acestea se adauga faptul ca fiecare costum este personalizat cu numele intreg al clientului”, declara Alexandru Ciucu.

Designerul Alexandru Ciucu realizeaza, de altfel, si vestimentatiile Primei Doamne, Carmen Iohannis. Creatiile sale au fost purtate pana acum de Prima Doamna la receptia oficiala a Presedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la Bucuresti, la doua evenimente organizate la Roma, unde presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a fost primit de omologul sau italian, Sergio Mattarella, precum si la recenta vizita de la Vatican.

Carmen-Iohannis-rochie-Alexandru-Ciucu-Vatican-2 Carmen-Iohannis-rochie-Alexandru-Ciucu-Vatican-3

In cadrul vizitei la Vatican, Carmen Iohannis a purtat o rochie neagra din dantela, realizata de Alexandru Ciucucarmen-iohannis-alexandru-ciucu

Alexandru Ciucu a dezvoltat conceptul de vestimentatie masculina la comanda la cel mai inalt nivel in Romania, avand la baza o bogata experienta in designul de costume si o traditie a familiei de 75 de ani in sfera croitoriei.

Designerul a lanseaza in fiecare an colectii de costume masculine de tip business, leisure si ceremonie, precum si costume de dama de tip business si ceremonie.

Alexandru Ciucu este, din 2010, furnizor al Casei Regale a Romaniei, iar, din 2012, creator al costumelor Principelui Albert de Monaco si ale Regelui Simeon al Bulgarilor.
Foto: Arhiva personala

Scrie un comentariu