ADPM Health

Kinga Sebestyen risca sa ramana fara voce si vedere. Drama nestiuta a instructoarei Kangoo Jumps!

Scris de Alexandru Manea

Kinga Sebestyen, cea care a facut faimos fenomenul Kangoo Jumps in Europa, are un corp perfect, se poate lauda cu analize medicale ideale, gratie sportului si stilului alimentar sanatos, si, cu toate acestea, a ajuns sa se confrunte cu o problema de sanatate aparent superficiala, dar care, netratata, poate duce la complicatii serioase.

Kinga Sebestyen risca sa ramana fara voce si vedere. Drama nestiuta a instructoarei Kangoo Jumps!

Renumita antrenoare de Kangoo Jumps s-a dedicat atat de mult domeniului pe care l-a propulsat in zeci de tari straine, incat are acum de suportat consecinte.

Pentru ca la evenimentele de Kangoo Jumps sustinute aproape zilnic striga cu putere pentru a acoperi muzica coregrafiei si a fi auzita de public, corzile sale vocale au deja de suferit. Acest fapt, imbinat cu noptile nedormite si oboseala acumulata din pricina drumurilor dese in tara si peste hotare, au cauzat o inflamatie severa a corzilor vocale care, netratata, va duce, spun specialistii, la complicatii ingrozitoare, existand riscul sa ramana fara auz sau vedere.

“De ani de zile analizele ies perfecte, pentru ca ma ajuta Kangoo Jumps si stilul alimentar sanatos. Asa se intampla in cazul celor care fac acest sport. In cazul meu, insa, a aparut o problema din pricina faptului ca imi solicit vocea prea mult la ore, unde strig tare ca sa fiu auzita de public peste muzica de coregrafie. Fac asta de peste 10 ani, aproape zilnic, astfel ca, medicii au descoperit probleme serioase ale corzilor vocale. M-am sacrificat si ma sacrific in continuare pentru ca acest domeniu pe care il iubesc, am evenimente in toata tara si in Europa, calatoresc mult, nu dorm noptile cum ar trebui. Ma implic foarte mult, rezultatele profesionale sunt foarte bune, insa cu riscul sanatatii mele. Medicii mi-au spus ca, daca nu tin pauza vocala macar 5 ore pe zi, in urmatoarele sase luni, risc sa agravez problema corzilor vocale si sa se extinda la urechi sau ochi si pot ramane fara vedere sau auz. Nu imi mai accepta nicio scuza. Sunt invitata sa tin evenimente Kangoo Jumps peste tot, vor ca eu sa fiu prezenta acolo, aproape zilnic. Cand nu voi putea merge eu, voi delega alti  instructori acreditati. Macar in aceste sase luni in care sa pot tine pauza vocala. Este singura problema de sanatate cu care ma confrunt de peste 15 ani de cand fac acest sport. Si, ironic, nu are nicio legatura cu sportul in sine, ci cu faptul ca mi-am fortat peste masura vocea. Imi doresc ca toti cei care ma invita sa tin evenimente Kangoo Jumps in perioada urmatoare sa ma inteleaga ca vor fi cazuri in care nu voi putea merge eu, in persoana, ci voi delega, pentru a putea tine pauza vocala recomandata de medici”, declara Kinga Sebestyen.

 

Kinga Sebestyen este instructor de Kangoo Jumps, distribuitor al celebrelor ghete Kangoo Jumps si ghete Rebound, si lanseaza noi generatii de instructori de Kangoo Jumps acreditati. Antrenoarea a ajutat mii de oameni sa slabeasca prin intermediul programului sau Fat Burning, ce se desfasoara in multe sali de sport din tara (www.kangooclub.ro).

Fiica antrenoarei Kinga Sebestyen a slabit 60 kg cu Kangoo Jumps

Scrie un comentariu