ADPM Health

Pericol de sufocare! Kinga Sebestyen ne sfatuieste ce haine sa purtam la sala!

Scris de Alexandru Manea

Kinga Sebestyen activeaza in domeniul sportului de aproape doua decenii, astfel ca are cunostintele necesare, din studii si experienta, despre ce ne ajuta si ce ne dauneaza atunci cand facem miscare la sala. Inclusiv in ceea ce priveste hainele pe care le purtam. In cazuri extreme, ignoranta poate duce nu doar la iritarea pielii, ci si la sufocare.

kinga-sebestyen-zingafits-2

„In primul si primul rand, cel mai important este ca hainele sa fie confortabile, sa fie mai degraba tip maiou fara maneci, pentru ca pielea bratelor si a gatului sa poata respira. Daca ne imbracam in haine din material sintetic, cu maneci lungi, dupa incalzire o sa ne simtim obositi, o sa fim transpirati si putem avea simptome de sufocare”, declara Kinga Sebestyen.

Renumita antrenoare de fitness spune ca sunt contraindicate materialele tip latex, materialele cu fibre sintetice sau cele tricotate.
O mare atentie trebuie acordata si incaltamintei intrucat ne poate afecta articulatiile si coloana.

“Este important sa alegem pantofii adecvati stilului sportiv. In ziua de azi avem o gama larga de produse, de unde putem alege pantofii pentru alergat sau pentru stretching. Avem nevoie de produse usoare, flexibile. Sub nicio forma nu purtati tocuri sau incaltaminte de strada. In ceea ce priveste hainele, alegeti-le pe cele care va permit pielii sa respire, dar si cele in care nu ramaneti patate de transpiratie”, adauga Kinga Sebestyen.

kinga-sebestyen-zingafits

Cunoscand aceste pericole, Kinga Sebestyen va lansa pe 17 martie prima linie de haine clima cool pentru sala destinate femeilor, Zingafits. Este vorba de pantaloni, tricouri, bustiere, dar si accesorii precum esarfe, sepci si mansete, in culori vii, realizate din clima-cool, cel mai sigur material inclusiv pentru pielea sensibila.

“Caut acest material de un an de zile deoarece am vrut ca sa fie skin-friendly. Clima cool nu absoarbe apa, prin urmare umezeala se evapora. Se muleaza frumos pe corp, este usor de purtat si extrem de confortabil. Materialul are caracteristici speciale, este mat, antialergic si nu retine transpiratia. Fibrele sunt tesute in modul care permite pielea sa respire 100%. Am ales culori vii in tendinta cu moda sport din 2014, declara Kinga Sebestyen.

Produsele au preturi ce pornesc de la 45 de RON si pot fi comandate online pe www.zingafits.com

Scrie un comentariu