News

Kim Novac, actrita din filmele lui Hitchcock, s-a simtit „violata” de pelicula „The Artist”. Afla motivul!

Scris de Christian Stan

In preajma anuntarii nominalizarilor la Oscar, filmul „The Artist” straneste controverse, intrucat actrita Kim Novac acuza producatorii ca au furat idei si ca aduc prejudicii epocii de inceput a cinematografiei. Actrita Kim Novac, care a aparut in mai multe filme ale lui Hitchcock, a declarat ca s-a simtit „violata” de pelicula lui Michel Hazanavicius.

Kim Novac, actrita preferata de Hitchcock si faimoasa dupa rolul din „Vertigo”, nu a fost deloc impresionata de pelicula „The Artist”, pe motiv ca regizorul foloseste coloana sonora din „Vertigo” pentru a adauga un plus de dramatism peliculei.

„Vreau sa raportez un viol. Simt ca munca mea a fost violata de pelicula The Artist. Filmul ar fi putut si ar fi reusit sa se faca remarcat si fara muzica lui Bernard Herrmann, folosita si pe coloana sonora a peliculei <Vertigo>. In opinia mea, eforturile combinate ale regizorului, ale compozitorului, ale lui Jimmy Stewart si ale mele au fost violate. Este gresit din punct de vedere moral sa incerci sa capeti atentie si aplauze pe baza muncii altora”, a declarat Kim Novac intr-o scrisoare deschisa pentru Variety.

„Chiar daca il crediteaza pe Bernard Herrmann la sfarsitul filmului tot cred ca acest mod de a produce pelicule inseamna sa trisezi. Este o rusine”, mai declara actrita.

Pe de alta parte, regizorul francez al filmului, Michel Hazanavicius, a tinut sa-i dea replica lui Novac declarand: „<The Artist> este un film realizat din dragoste pentru epoca de inceput a cinematografiei. Am fost inspirat de munca lui Hitchcock, Lang, Ford, Murnau si Walder. Il ador pe Bernard Herrmann, iar muzica lui a fost folosita in multe alte filme si sunt mandru ca se regaseste si in pelicula pe care eu am regizat-o. O admir pe Kim Novak si imi pare rau ca punctul ei de vedere fata de pelicula mea este cel exprimat”.

Pelicula „The Artist” a fost nominalizata pentru sase premii Golden Globes si este in carti pentru nominalizarile la Oscaruri.

Scrie un comentariu