ADPM Health Stiri Interne

Jorge face ture de stadion la miezul noptii pentru a se antrena pentru maraton

Scris de Administrator

Jorge se numara printre vedetele care vor participa la editia din acest an a maratonului caritabil DHL Stafeta Carpatilor. Pentru asta, se antreneaza din greu, nu doar la sala, ci si in aer liber, facand ture de stadion.

Jorge-maraton

Jorge se antreneaza de zor pentru a participa la maratonul caritabil DHL Stafeta Carpatilor, nu doar la sala, ci si in aer liber, facand ture de stadion.

Din pricina programului zilnic incarcat cu filmari si repetitii in studio, artistul ajunge sa alerge chiar si noaptea tarziu, uneori si la miezul noptii.

“Alerg cam 10 km, in medie. Nu am reusit pana acum sa ajung la 21 de km cat este proba de semimaraton, dar nu este imposibil. Cand vine momentul competitiei insa, ceva se trezeste in interior, ce nu te lasa sa renunti. Eu asa functionez. N-am renuntat niciodata la ceva in care am crezut cu adevarat si am stiut ca este pentru mine”, declara Jorge.

In paralel cu sesiunile de alergat, Jorge merge frecvent la sala.

Jorge-1

„Corpul trebuie sa fie surprins ca sa aiba rezultate. E foarte bine sa schimbi exercitiile din cand in cand”, spune el, adaugand ca nu tine un regim alimentar strict, ci unul echilibrat.

„In principiu, zi de zi am trei mese principale si 2 gustari. Nu mananc dupa ora 8 seara si incerc sa fac cat mai multa miscare si sa merg pe jos. Probabil ca in zilele premergatoare maratonului voi manca mai multi carbohidrati, dar nu cu indice glicemic foarte mare. Un alergator profesionist mi-a recomandat sa mananc o banana si sa beau un iaurt cu o ora inainte de alergare. Ambele contin carbohidati care se absorb mai lent in organism si ma vor ajuta pe tot parcursul alergarii”, spune artistul.

Participantii la Maratonul DHL Stafeta Carpatilor vor alerga sambata pe traseul traditional Predeal – Paraul Rece – Rasnov – Poiana Brasov, unde inaltimea de la start este de 1021 de metri, iar cea de sfarsit de 800 de metri. Alergatorii individuali pot alege sa concureze la semimaraton (21 km) sau la maraton, pe distanta de 42,195 km. Formele alternative de inscriere sunt echipe – stafeta (6 persoane x 7 km fiecare, masculin, feminin sau mixt).

Jorge-macheta

Smiley va sustine, dupa festivitatea de premiere, un concert special care va avea loc pe platoul Stanei Turistice de la Poiana Brasov. Concertul este dedicat in primul rand participantilor, dar este deschis publicului.

In acest an, Maratonul DHL Stafeta Carpatilor va dona toate fondurile stranse Comitetului National Paralimpic, pentru a sustine drumul sportivilor paralimpici romani catre Rio, unde se va desfasura Olimpiada din 2016.

Scrie un comentariu