News Special

Apararea lui Galliano: „Nu imi aduc aminte de nimic”! Verdictul va fi dat abia in septembrie!

Scris de Christian Stan

A fost demis din functia de director de creatie al Casei Dior dupa ce a provocat un scandal urias in cartierul Marais din Franta in luna februarie. Acum, John Galliano risca sase luni dupa gratii pentru remarcile sale rasiste si antisemite. Procesul a inceput ieri la Paris, iar Galliano spune ca nu isi aminteste nimic din remarcile adresate celor care il acuza…

Faimosul John Galliano a aparut ieri, la Paris, in fata instantei de judecata, iar trei jurati au sarcina de a decide daca designerul se face sau nu vinovat de rasism.

In Palais de Justice, cladirea istorica in care Maria Antoaneta a fost condamnata la moarte, John Galliano a simtit presiunea sutelor de jurnalisti care au impanzit tribunalul inca de la prima ora a diminetii pentru a prinde un loc bun la proces. Demis din postura de director de creatie al casei Dior (functie care ii aducea 4 milioane de dolari anual) si cazut in dizgratie,John Galliano a trebuit sa infrunte singur toate acuzatiile care i se aduc, niciunul dintre prietenii celebri de odinioara nemaidorind acum sa se asocieze cu el.

Sunt trei persoane care il acuza de rasism pe Galliano: o femeie al carei nume nu a fost dat publicitatii, o chelnerita din barul Le Perle pe care Galliano a facut-o „asiatica nenorocita” si Geraldine Bloch, despre care designerul a spus ca este „o evreica mizerabila”.

Galliano s-a aparat si a marturisit ca nu isi aduce aminte nimic din acuzatiile care i se aduc pentru ca suferea de o tripla dependenta: de alcool, valium si somnifere.

„Recunosc ca sunt dependent de pastile si somnifere. Presiunea de la Dior era foarte mare si dupa fiecare colectie ma prabuseam in depresie. Alcoolul era singurul lucru care ma ajuta”, a spus designerul.

In fata instantei a fost prezentat si un film realizat in toamna anului trecut in care Galliano le insulta pe doua italience aflate intr-un restaurant, despre care credea ca sunt evreice. „Oameni ca voi trebuie sa fie omorati. Ma mir ca nu ati murit in camerele de gazare. Il iubesc pe Hilter”.

Designerul si-a cerut scuze pentru filmuletul cu pricina si a precizat ca nu se recunoaste in acele imagini.

„In acest film nu ma vad pe mine, ci vad o persoana care are nevoie de ajutor… Un om vulnerabil… Vad pe cineva care este impins la limitele sale. Toata viata mea m-am luptat impotriva discriminarii si intolerantei, iar eu insumi am avut parte de un tratament similar atunci cand am crescut”, mai spune Galliano.

Procurorii au cerut ca pe moment Galliano sa fie amendat cu 14.400 de dolari, insa sentinta juriului va veni abia in luna septembrie. Designerul risca o pedeapsa cu inchisoarea de 6 luni sau o amenda de 33.000 de dolari.

Scrie un comentariu