News

Iulia Albu, atacata pentru ca si-a luat gaina de companie! Ameninta cu procesul de calomnie!

Scris de Alexandru Manea

Iulia Albu ia in calcul varianta sa ii dea in judecata pe cei de la protectia animalelor care s-au aratat revoltati de faptul ca si-a luat gaina de companie. Acestia o acuza de „dementa”, de „boala psihica” si vor sa alerteze politia.

iulia-albu-gaina

Iulia Albu a fost acuzata de reprezentantii Organizatiei pentru Protectia Animalelor, Vier Pfoten, ca isi priveaza de libertate gaina cu care se afiseaza in public si ca o streseaza, pasarea nefiind un animal de companie „omologat” in Romania.

Reprezentanta ONG-ului, Veronica Tulpan, ii recomanda Iuliei sa consulte un „medic de specialitate”, o banuie de „dementa” si „boala psihica” si anunta ca va face plangere la politie.

„Daca Iulia Albu doreste sa socializeze prevalandu-se de o gaina, ar trebui sa-si ia mai multe. Gaina nu e pe lista animalelor de companie din Romania si nu va fi niciodata.

A ne etala cu astfel de animale care sunt exotice din punct de vedere al animalelor de companie, e pur si simplu o dementa si o problema psihica si nu are nicio legatura cu bunastarea si protectia animalelor.

 protest-peta

Daca lumea se uita la ea ca umbla cu gaina in poseta nu e problema romanilor, ci a dansei. Putem face apel la Legea pentru protectia animalelor si la sanctiunile pentru nerespectarea conditiilor in care traiesc animalele, privarea de libertate, rele tratamente, pentru ca gaina nu va sta niciodata cu pampers in mediul ei natural.

Ii vom spune ce inseamna bunastarea animalelor si ii vom arata proiectele noastre, poate asa va intelege ca gaina nu poate fi considerata animal de companie. Daca are o predilectie pentru gaini, presupun ca are destule resurse financiare sa sustina o comunitate mica de gaini la dansa in curte, intr-un cotet frumos, incalzit, cu tot ce trebuie, iarba si rame. Ne-am sesizat in acest caz si vom trimite o scrisoare la politie”, a declarat Tulpan pentru ring.

La auzul acestor acuze, Iulia Albu, de profesie avocat, spune ca ia in calcul varianta proceselor de calomnie.

„Nu stiu daca ei sunt constienti sau nu de asta, insa eu sigur ii pot da in judecata pentru calomnie”, a scris ea pe Facebook.

protest-peta

In plus, enervata de acuze, Iulia a postat pe Facebook o fotografie cu un protest original al organizatiei mondiale PETA, comparandu-l cu „neprofesionalismul” celor de la Vier Pfoten din Romania.

„ASA se face o promovare decenta si EFICIENTA. Prin campanii gandite meticulos si strategii de PR invatate la scoala nu pe maidan. ASA si nu calomniind, aruncand cu noroi in cineva care tinde sa schimbe o mentalitate colectiva. Daca nu ar fi atat de trist ar fi chiar amuzant. Ce urmeaza? Just wait and see”, a scris ea pe Facebook.
Mai mult, Iulia neaga faptul ca s-a folosit de aparitiile alaturi de gaina de companie pentru a-si face reclama. „Subliniez faptul ca Chateau LouLou facea parte din familia noastra cu aprox o luna si jumatate inainte de momentul surprins de paparazzi Click!. Va asigur ca DACA mi-as fi dorit publicitate „pe spatele” acesteia nu as fi asteptat atat de mult. De altfel, date fiind proiectele mele din acest moment ar fi nu numai inutil, cat de-a dreptul contraproductiv sa „plusez” in acest mod”, a marturisit ea.

Scrie un comentariu