ADPM Cool

COOL! Instalatia luminoasa construita din peste 65.000 de mecanisme de ceas!

Scris de Administrator

Reprezentand o imbinare artistica a timpului cu lumina si frumusetea, arhitectul Tsuyoshi Tane a creat o instalatie luminoasa din peste 65.000 de mecanisme de ceas. Rezultatul este o opera de arta ce-ti taie pur si simplu rasuflarea!

spiral-suspended-watch-installation-citizen-tsuyoshi-tane-1

Light is Time” este o instalatie luminoasa fantastica, creatie a arhitectului Tsuyoshi Tane, in colaborare cu producatorul japonez de ceasuri CITIZEN. Este construita din peste 65.000 de mecanisme de ceas si permite oamenilor sa experimenteze uniunea magica dintre lumina, timp si frumusete.

spiral-suspended-watch-installation-citizen-tsuyoshi-tane-3 spiral-suspended-watch-installation-citizen-tsuyoshi-tane-4 spiral-suspended-watch-installation-citizen-tsuyoshi-tane-5 spiral-suspended-watch-installation-citizen-tsuyoshi-tane-7

“Lumina s-a nascut la momentul Big Bang-ului, inceputul Universului. De dincolo de orizont, soarele rasare si acopera incet pamantul cu lumina, umbrele capata forme diferite, natura isi schimba culorile de la sezon la sezon si pana si luna isi schimba forma. Atunci cand umanitatea a observat aceste lucruri, s-a creat in mod inconstient notiunea de timp”, explica artistul ceea ce a servit drept inspiratie in realizarea acestei opera de arta.

spiral-suspended-watch-installation-citizen-tsuyoshi-tane-8 spiral-suspended-watch-installation-citizen-tsuyoshi-tane-9 spiral-suspended-watch-installation-citizen-tsuyoshi-tane-10 spiral-suspended-watch-installation-citizen-tsuyoshi-tane-13

Initial, instalatia a fost construita pentru editia din acest an a Milan Design Week. In prezent, este expusa la un muzeu din Tokyo.

Scrie un comentariu