Evenimente

Inis Neziri din Albania a castigat Marele Trofeu Cerbul de Aur 2018

Scris de Sorin Dutoiu

Inis Neziri, o tanara artista din Albania, a castiga Marele Trofeu Cerbul de Aur 2018 si-a adjudecat premiul in valoare de 25.000 de euro.

Inis Neziri a castigat Cerbul de Aur 2018

Juriul a decis laureatii editiei Cerbul de Aur 2018. La 50 de ani de la primul spectacol marca Cerbul de Aur, Marele Trofeu ajunge in Albania. Inis Neziri este marea castigatoare a editiei aniversare si a premiului de 25.000 de euro. Artista a interpretat, in concurs, piesele „Dau viata mea pentru o iubire” si „Piedestal”.

“Vreau sa multumesc Teleziunii Romane pentru ocazia de a participa la Festival, ca reprezentant al tarii mele. victoria din aceasta seara, in fata unor concurenti atat de buni, este o experienta incredibila. A fost o competitie extraordinara, un moment de rascruce in cariera mea. Dedic aceasta victorie familiei si echipei mele”, a declarat artista albaneza, vizibil emotionata.

Suspansul a marcat show-ul din a patra seara a Festivalului, transmis in direct la TvR 1, TvR Moldova, TvR International si TvR HD . in prezenta celor peste 5500 de spectatori din Piata Sfatului, alaturi de concurenti, pe scena Cerbului de Aur au urcat artistii care au oferit recitalurile serii: Edvin Marton, Eleni Foureira, The Motans, Carla’s Dreams si Nicole Scherzinger, vedeta Galei.

Alaturi de castigatorul Marelui Trofeu, Festivalul si-a aflat si ceilalti laureati:

Premiul I – Olivier Kaye, Belgia

Premiul II – Antonia Gigovska, FYR Macedonia

Premiul III – Kelly Joyce, Franta

Premiul Societatilor Publice de Radio si de Televiziune – Lidia Isac, Republica Moldova

Premiul Municipiului Brasov – Ryan O’Shaughnessy, Irlanda

Premiul Judetului Brasov – Damiano Borgi, Italia

Premiul pentru cea mai buna interpretare a unei piese romanesti – Raluca Blejusca, Romania

Premiul Presei Festivalului – Ovidiu Anton, Romania

Premiul Publicului – Olivier Kaye, Belgia

La editia din acest an, juriul a fost format din: Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin si Luminita Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderas din Republica Moldova si Madalin voicu (Romania).

Festivalul Cerbul de Aur este transmis in direct si in exclusivitate de TvR 1, TvR International, TvR Moldova si TvR HD, in perioada 29 august – 2 septembrie, de la ora 20.30.

Fotografii din cadrul Festivalului Cerbul de Aur gasiti pe conturile de Instagram si Facebook ale evenimentului.

Despre Festivalul International Cerbul de Aur:

Festivalul International Cerbul de Aur a debutat in anul 1968 si a avut 17 editii, ultima dintre acestea fiind organizata in anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival international de muzicã organizat in Romania  si, in mod traditional, la Brasov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a gazduit aparitii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow si multi altii.

✨Inis Neziri a castigat Trofeul Cerbul de Aur. #privestecerbul #cerbuldeaur2018 #tvr1

A post shared by Cerbul de Aur (@cerbuldeaur_goldenstag) on

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TvR, ci si unul national, spectacolele organizate in cadrul festivalului adunand de un numar impresionant de spectatori si telespectatori din intreaga tara. 

Scrie un comentariu