Stiri Interne

Ilie Năstase, pus la punct de Serena Williams printr-un răspuns civilizat

Scris de Alexandru Manea

Ilie Năstase a fost pus la punct de Serena Williams printr-un răspuns civilizat la declarațiile rasiste ale românului. Tenismenul a stârnit un scandal uriaș cauzat de reacțiile sale rasiste și sexiste, și i-a fost ridicată acreditarea la Fed Cup de către Federația Internațională de Tenis.

Ilie Năstase, pus la punct de Serena Williams printr-un răspuns civilizat

Ilie Năstase a stârnit un scandal uriaș după ce a făcut câteva remarci rasiste și sexiste în ultima vreme. Totul a început într-o conferință de presă în care s-a discutat inclusive despre faptul că Serena Williams este însărcinată.

Ilie Năstase a șocat când i-a spus în limba română unui membru al echipei: „Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?”. Comentariul acesta a ajuns în atenția Federației Internațioanle de Tenis, care a început o învestigație.

„ITF nu tolerează limbajul discriminatoriu. Am aflat de presupusele declaraţii ale căpitanului României, Ilie Năstase, şi am început o anchetă pentru a vedea faptele cu exactitate, înainte de a lua măsurile necesare”, a anunţat ITF.

Ilie Năstase a mai făcut comentarii scandaloase la adresa Serenei Williams și în urmă cu o lună, când a acuzat-o pe aceasta că se dopează.

După ce reacțiile lui au fost aspru criticate de presa internațională, tenismenul român a spus „Vor senzație și asta i-a interesat. Au vrut scandal înaintea meciului. Serena este neagră, el (n.red partenerul sportivei) e alb, copilul o să iasă ciocolatiu. Unde e rasismul? Așa fac, vor scandal. Și cu cât sunt mai mult implicați românii, cu atât vor mai mult. O să îi dau în judecată? Să mă suspende pe mine federația la 70 de ani?”, a afirmat Ilie Năstase, la Digi24.

Plin de nervi pentru că a fost trimis la vestiar în timpul unui meci de tenis la care asista, Năstase le-a înjurat pe arbitra de scaun, pe Johanna Konta și pe antrenoarea acesteia. Ilie Năstase a întrebat-o pe arbitra de scaun „What’s your fucking problem?” (n.r. „Care dracu’ e problema ta?”) și i-a transmis că „nu mă înveți tu pe mine tenis”, pentru ca apoi să le adreseze injurii Johannei Konta și unei antrenoare britanice spunând „you fucking bitch”.

Apoi, Năstase a jignit-o pe Eleanor Crooks de la Press Association care îl filma, spunându-i „De ce mă filmezi? De ce? Pentru că eşti urâtă”, i-a strigat el.

Serena Williams a avut o reacție civilizată la tot ceea ce s-a întâmplat, scriind pe pagina sa de socializare:

„Mă dezamăgeşte să ştiu că trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face asemenea comentarii rasiste faţă de mine şi faţă de copilul meu nenăscut, dar şi comentarii sexiste faţă de colegele mele.Am spus-o cândva şi o voi mai spune o dată, am ajuns departe, dar mai avem mult de progresat. Da, am depăşit multe bariere, cu toate acestea mai sunt multe altele de depăşit. Asta sau orice altceva nu mă va opri din a împrăştia dragoste, lumina şi pozitivism în tot ceea ce fac. Voi continua să stau dreaptă pentru ceea ce e corect. Nu mi-e teamă spre deosebire de tine. Vezi, eu nu sunt o laşă”, a scris ea pe Instagram.

 

✊🏿

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

Scrie un comentariu