Stiri Interne

THE ICONIC ESTATE- producatorul, exportatorul, importatorul selectiv de vinuri linistite si spumante, membru al Alexandrion Group

Scris de Ana Kozma

Producator, exportator si importator selectiv de vinuri linistite si spumante, THE ICONIC ESTATE intregeste Alexandrion Group, lider de piata in productia si distributia de vinuri si bauturi alcoolice din Romania, iar incepand cu 2017 singurul producator de single malt din tara.

THE ICONIC ESTATE- producatorul, exportatorul, importatorul selectiv de vinuri linistite si spumante, membru al Alexandrion Group

In iunie 2018 sase noi companii au intrat in portofoliul Alexandrion Group prin achizitia Halewood Wines and Spirits Romania. Acum ele reprezinta o noua entitate, de sine statatoare in cadrul grupului, sub numele de THE ICONIC ESTATE.

THE ICONIC ESTATE detine instalatii de productie si depozitare, linii de imbuteliere pentru vinuri linistite si spumante, depozit cu temperatura controlata si pivnite subterane. Vinaria din Tohani, Gura Vadului, este una dintre cele mai mari pivnite din regiunea Dealu Mare, cu o capacitate de procesare de 5000 tone de struguri pe an, fiind produse aproximativ 3,6 milioane de litri anual, reprezentand 5 milioane de sticle. An de an, vinurile produse au fost premiate in diverse competitii internationale, cea mai de notabila fiind cea pentru primul producator roman medaliat cu aur, pentru Prahova Valley Special Reserve Pinot Noir 1999 la Concours Mondial de Bruxelles in anul 2002. THE ICONIC ESTATE vinde vinurile sale in mai mult de 40 de tari din intreaga lume si a devenit cel mai mare exportator de vinuri imbuteliate din Romania: aproximativ 40% din productia anuala este vanduta in strainatate, principalele piete de export fiind: Marea Britanie, Estonia, Germania, Letonia, Polonia, Belgia, Luxemburg, Olanda, Danemarca, SUA, Republica Ceha, Israel, Japonia, China, Thailanda, Singapore, Taiwan, Mexic, Finlanda etc.

THE ICONIC ESTATE detine peste 255 ha de podgorii intr-una dintre cele mai fertile regiuni viticole din Romania, care asigura o parte semnificativa a strugurilor folositi pentru obtinerea vinurilor exceptionale: Dealu Mare- o regiune similara cu doua celebre regiuni vinicole europene: Piemonte in Italia si Bordeaux in Franta.

Pivnitele Rhein &CIE Azuga, parte din THE ICONIC ESTATE, sunt cea mai veche locatie unde se produce, fara intrerupere de la infiintare (1892) si pana in present vinul spumant dupa metoda traditionala – metoda Champenoise. Casa Regala a Romaniei apreciaza vinurile din pivnitele noastre pentru calitatea lor superioara, numind THE ICONIC ESTATE furnizor oficial pentru vinurile linistite si spumante.

Calitatea vinurilor, valoarea, rafinamentul si distintia lor fac din THE ICONIC ESTATE unul dintre cei mai buni producatori romani de vin, care au valorificat potentialul si diversitatea viticola a tarii prin vinurile productie proprie: Rhein Extra, Hyperion, Neptunus, Kronos, Rhea, Theia, Colina Piatra Alba, Byzantium, Prahova Valley, Floare de Luna, Floarea Soarelui, La Umbra.

Scrie un comentariu