Stiri externe

Hubert de Givenchy a murit la 91 de ani. Cele mai frumoase creatii ale marelui designer

Scris de Administrator

Hubert de Givenchy, designerul franez, fondator al casei de moda care ii poarta numele, a murit sambata, 10 martie, la varsta de 91 de ani. Atat familia cat si casa Givenchy au confirmat, oficial, stirea.

Designerul a lucrat pentru Pierre Balmain, Christian Dior si Elsa Schiaparelli, inainte de a-si infiinta propria casa de moda, in 1952. La scurt timp de la lansarea marcii, el a intalnit-o pe Audrey Hepburn, actrita care avea sa ii devina muza si care a influentat decisiv creatiile sale. Givenchy a conceput celebra Little Black Dress, pe care Hepburn a purtat-o in prima scena din filmul Breakfast at Tiffany’s. Tot el a gandit tinutele faimoasei actrite pentru rolurile din Funny Face si Sabrina. In cei 40 de ani cat au lucrat impreuna, designerul a contribuit la stilul lui Hepburn, considerata una dintre cele mai bine imbracate femei de la Hollywood, din toate timpurile.

Printre fashion iconurile cu care Hubert a colaborat de-a lungul carierei sale, se mai numara Jacqueline Kennedy, Grace Kelly, Marlene Dietrich, Ingrid Bergman sau Greta Garbo.

Creatiile lui au fost marcate de eleganta si rafinamentul parizian.

Cele mai spectaculoase rochii Givenchy de Red Carpet

Givenchy s-a retras de la conducerea casei sale de moda in 1995. De la plecarea sa, o serie de designeri faimosi i-au luat, pe rand, locul. Printre ei se numara Alexander McQueen, John Galliano, Riccardo Tisci si, in prezent, Clare Waight Keller, devenita prima femeie director de creatie al brandului.

 

 

Scrie un comentariu