Cinenews Stiri externe

HBO Max difuzează din nou Pe Aripile Vântului. Ce schimbare a făcut, totuși!

Scris de Ana Kozma

Serviciul de streaming HBO Max difuzează din nou Pe Aripile Vântului, după ce anterior l-a eliminat pentru „reprezentări rasiste”. Pagina filmului include acum videoclipuri suplimentare ce contextualizează portretizarea sclaviei. Iată aici toate detaliile.

HBO Max difuzează din nou Pe Aripile Vântului. Ce schimbare a făcut, totuși!

Clasicul film Pe Aripile Vântului (1939) este din nou pe HBO Max. Este însoțit însă de explicații suplimentare prin care serviciul de streaming „neagă ororile sclaviei. Asta după ce fusese eliminat din oferta HBO Max în urmă cu mai bine de două săptămâni. Asta după ce scenaristul John Ridley a declarat că filmul romanțează reprezentări ale sclaviei și „stereotipuri dureroase ale oamenilor de culoare”.

Iată că acum, utilizatorii HBO Max pot viziona din nou Pe Aripile Vântului. Filmul este însoțit însă de o introducere de 04:30, precum și de o filmare de o oră ce poartă denumirea „Moștenirea complicată a filmului Pe Aripile Vântului”, menite să contextualizeze portretizarea sclaviei.

Filmul este descris drept „unul dintre cele mai de succes și mai longevive pelicule din toate timpurile”. Filmările explicative menționează însă că filmul înfățișează Antebellum South ca o lume a harului și a frumuseții. Dar fără a recunoaște brutalitățile sclaviei pe care această lume era bazată.

„Filmul provoacă nostalgie, dar neagă ororile sclaviei, precum și inegalitățile rasiale”, se arată în aceste video-uri explicative.

Au retras “Pe aripile vântului”, deși servitoarea devenise prima actriță de culoare care a câștigat Oscarul

Scrie un comentariu