Stiri externe

Halle Berry renunță să mai joace rolul unui transsexual

Scris de Ana Kozma

Halle Berry a scandalizat lumea LGBTQ după ce a anunțat că ia în considerare interpretarea rolului unui transsexual. În urma scandalului iscat online, actrița a renunțat însă la această idee. Iată aici detaliile.

Halle Berry renunță să mai joace rolul unui transsexual

Halle Berry anunța, în urmă cu ceva vreme, că se gândește să joace rolul unui transsexual. În urma unor reacții negative în mediul online, actrița a dat o declarație prin care și-a cerut scuze și a dezvăluit că a renunțat la acest rol.

Reacțiile negative au venit din partea comunității LGBTQ, oamenii fiind de părere că actorii cisgender nu ar trebui să joace roluri transgender. Asta în condițiile în care comunitatea transgender este subreprezentată la Hollywood.

„În weekend am avut ocazia să vorbesc despre faptul că iau în condsiderare un rol transgender și vreau să îmi cer scuze pentru asta. În calitate de femeie cisgender, înțeleg că nu ar fi trebuit să iau în considerare acest rol. Și că comunitatea transgender ar trebui să aibă, fără îndoială, posibilitatea de a-și spune propriile povești”, a menționat Halle Berry.

„Ne bucurăm că Halle Berry a ascultat dorințele oamenilor transsexuali și a ținut cont de ele. Și alți oameni influenți are trebui să facă același lucru. Un lucru bun pentru a începe este vizionarea @Disclosure_Doc pentru a afla totul despre reprezentarea trans în media”, este reacția organizației GLAAD.

Halle Berry, impecabilă la 50 de ani

Scrie un comentariu