ADPM Health

Cum se face ca greutatea pe care o ai la 25 de ani te va „bantui” toata viata

Scris de Administrator

Se spune ca 25 de ani este o varsta importanta in viata fiecarui om, acel moment in care te opresti macar pentru o clipa si te gandesti la ce iti doresti cu adevarat pentru viata ta. Ei bine, iata inca un aspect pe care specialistii spun ca ar fi recomandat sa-l analizezi tot la 25 de ani: greutatea pe care o ai!

Beautiful woman measuring her waist - high key shot in studio

Un studiu publicat recent in „American Journal of Preventive Medicine” mentioneaza faptul ca obezitatea aparuta inaintea implinirii varstei de 25 de ani creste considerabil riscul de a avea probleme serioase cu greutatea de-a lungul vietii.

Se pare ca femeile care la varsta de 25 de ani au probleme cu greutatea, au sanse de 46.9% ca pe parcursul anilor sa ajunga la un grad trei de obezitate, fata de riscul de 4.8% la care sunt supuse femeile care inregistreaza o greutate normala la 25 de ani.

In plus, s-a mai descoperit ca greutatea corporala pe care o ai in prezent este un indicator mai bun al riscurilor metabolice si cardiovasculare decat lungimea perioadei in care ai avut probleme cu kilogramele in plus. Asta inseamna, practic, ca slabirea in orice moment al vietii ajuta la scaderea acestor riscuri.

Scrie un comentariu