ADPM Coffee Break Stiri Interne

Gina Pistol a parcurs 1500 de km in pelerinaj catre Santiago de Compostella

Scris de Alexandru Manea

Gina Pistol a pornit in celebrul pelerinaj spre Santiago de Compostella, parcurgand, in nordul Spaniei, 1500 de km in 35 de zile. A fost ca un „detox pentru suflet”, asa cum descrie ea experienta.

gina-pistol-pelerinaj-1

Gina Pistol, vedeta cunoscuta in special datorita pictorialelor din revista Playboy, a trait o experienta spirituala cu totul inedita.

A pornit in celebrul pelerinaj El Camino, parcurgand 1500 de km, in mare parte pe jos, in 35 de zile, in nordul Spaniei pana la Santiago de Compostella.

gina-pistol-pelerinaj-15

Este cel mai cunoscut si mai vechi drum de pelerinaj, pelerinii urmand drumul de sub Calea Lactee pana la catedrala din Santiago de Compostella unde se afla moastele Sfantului Iacob. Despre acest drum se spune ca purifica sufletul pelerinilor, iar Gina Pistol il descrie ca un „detox pentru suflet”.

gina-pistol-pelerinaj-3

gina-pistol-pelerinaj-4

” Pentru mine drumul acesta a fost cel mai frumos cadou pe care mi-l puteam face. A fost ca un “detox” pentru suflet. Nu m-am intors mai inteleapta sau mai “luminata”, insa am avut ocazia sa retraiesc momente din copilarie, mirosuri, senzatii, am cunoscut oameni faini din toata lumea, am admirat peisaje care ma lasau fara cuvinte, am fost insotita de cantecul pasarilor pe tot parcursul drumului. Ce poate fi mai frumos de atat?

Cel mai greu mi-a fost cand a trebuit sa merg doua zile pe o ploaie rece de munte. Trebuie sa mergi mai departe, oricat de greu ti-ar fi. Cel mai frumos… cel mai frumos a fost drumul, cu tot ceea ce mi-a oferit el. Am dormit in “albergues” municipale sau private. Sunt niste hosteluri speciale pentru pelerini. Cazarea, adica patul, costa intre 5 si 18 euro. Poti sa dormi alaturi de 100-150 de persoane sau poti alege sa dormi in camere mai mici. Depinde de loc si de buget.

gina-pistol-pelerinaj-12 gina-pistol-pelerinaj-10 gina-pistol-pelerinaj-9 gina-pistol-pelerinaj-8 gina-pistol-pelerinaj-7 gina-pistol-pelerinaj-5

Exista mai multe rute. Camino France, cel parcurs de mine, este cel mai popular drum. Are punctul de pornire in Saint-Jean- Pied-de-Port, in Muntii Pirinei, in Franta, traverseaza nordul Spaniei prin orasele Pamplona, Logrono, Burgos si Leon, cu oprire la Santiago de Compostela. Camino Frances are cam 780 km. Daca adaugi cat mai mergi prin locurile unde te opresti, cred ca sunt aproape 1.000 km.

Lectia nr. 1: mi-a fost greu in primele zile, cand ma cocosa greutatea rucsacului. Am invatat ca n-am nevoie sa car multe lucruri (inutile) dupa mine. Ai nevoie de foarte putine. Lectia nr. 2: seara ma dureau gleznele, calcaiele si fiecare oscior din talpa. Faceam in medie 25 km zilnic (aveam zile cand mergeam 22-24 km si zile de 34-38 km). Lectia nr. 3: NU ESTI IN COMPETITIE CU NIMENI. Fiecare are drumul lui de parcurs. N-am plecat la drum cu gandul sa invat ceva anume, insa mi-au fost testate rezistenta fizica, rabdarea, intelegerea. Pe drumul acesta iti testezi limitele fizice si psihice”, a povestit Gina Pistol pentru Libertatea.

 

Scrie un comentariu