ADPM Coffee Break Style Radar

Geanta Birkin. De ce este atât de scumpă?

Scris de Sorin Dutoiu

Dacă adori gențile de calitate, cu siguranță visezi la un model Birkin. Costă o avere, însă specialiștii din industria modei vin să ne explice și de ce. Iată de ce este atât de scumpă!

Geanta Birkin. De ce este atât de scumpă?

Geanta Birkin este considerată Rolls Royce-ul genților de firmă. Toată lumea visează să aibă acest model în garderobă, însă doar puțini își permit să facă acest lucru.

Asta deoarece un astfel de accesoriu de la Hermes costă foarte mult, mii, zeci de mii, chiar sute de mii de dolari.

În plus, mai aștepți și mult să ți se livreze geanta, totul realizându-se la comandă. Cea mai scumpă, spre exemplu, este 380.000 de dolari.

Specialiștii din industria modei vin să ne explice și de ce.

  1. Durează 48 de ore ca să se producă, handmade, o geantă Birkin obișnuită.

2. Există în lume 200.000 de modele deja cumpărate

 

3. Dacă nu își permiți să cumperi un model, poți închiria o geantă Birkin. Costă 295 de dolari/săptămână. (www.villageluxe.com) . După aceea o returnezi sau o cumperi dacă nu te poți dezlipi de ea!


4. Cel mai scump model a fost vândut cu 380.000 de dolari, la o licitație Christies. Este produsă din piele de crocodil și are diamante încrustate.

5. Designul original a fost inspirat de punga pentru vomitat din avion. Modelul Birkin a fost creat în 1981 de CEO-ul Hermes pentru artista Jane Birkin după ce, aflându-se în avion pe locuri învecinate, acesta a observat că solistei i-au căzut toate lucrurile personale din geanta pe care o avea atunci. S-a oferit atunci să îi creeze o geantă special pentru ea, iar designul de atunci a fost inspirat, surprinzător, de punga clasică din avion în care poți vomita atunci când îți este rău.

6. Jane Birkin a avut doar cinci modele de genți Birkin. Obișnuiește să poarte un singur model până ce acesta se deterioriează complet. În plus, are obiceiul de a lipi abțipilduri, pietricele sau să străpungă geanta scumpă cu tot felul de insigne.

7. Se consideră că o geantă Birkin este o investiție mult mai rentabilă decât clasicele acțiuni la bursă: 14,2% return anual în ultimele decenii. Mai rentabil este doar aurul.

8. Nu a fost dintotdeuna populară. Abia în anii 90 s-a declanșat isteria.

9. Victoria Beckham deține, se pare, 100 de genți Birkin.

10. Cea mai ieftină costă 8500 de dolari.

 

11. O geantă Birkin goală cântărește 1 kilogram. Este destul de mult, ținând cont că adaugi în ea telefonul mobil, cheile și produsele de machiaj…

Finally got to pick up my #birkin Thank You @watchfinder for finding this classic piece for my private #collection

A post shared by Princess Mia (@princessmiamartina) on

12. Gențile Birkin sunt denumite în funcție de mărime, culoare și textură. Spre exemplu, Hermes 25 Birkin Bag Togo se referă la geanta lată de 25 de cm, realizată din piele togo.

Scrie un comentariu