Evenimente

Gala ”Fii independenta”, reper important al Proiectului de combatere a discriminarii femeii in Romania!

Scris de Administrator

Maine seara, la un hotel de lux din Bucuresti, va avea loc Gala „Fii Independenta”, organizata de Fundatia Estuar si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Fundatia “Pretuieste Viata”, SC IMA GROUP SRL si Opportunity Associates Romania. Iata ce se va intampla acolo!

discriminare-femei

Maine seara, la Hotelul Ramada Majestic din Bucuresti, ora 18.00, va avea loc Gala ”Fii independenta”, in cadrul careia vor fi premiate femei care au dovedit o strategie solida de dezvoltare personala sau au initiat recent afaceri de succes ori cu puternic impact social. Gala face parte dintr-un proiect de combatere a discriminarii femeilor si a grupurilor vulnerabile, demarat in parteneriat de Fundatia Estuar si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Fundatia “Pretuieste Viata”, SC IMA GROUP SRL si Opportunity Associates Romania.

Discriminarea femeii” si ”principiul egalitatii de gen” sunt printre subiectele principale ale proiectului, care va cuprinde etape desfasurate in mai multe orase importante din Romania, si este cofinatat cu fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea
Resurselor Umane.

gala-fii-independenta

Proiectul mentionat isi propune integrarea sau reintegrarea pe piata muncii a unui numar important de femei si persoane care apartin grupurilor vulnerabile, prin programe de formare profesionala si calificare, ajutor in initierea unei afaceri si oferirea de servicii de ingrijire a copiilor, astfel incat parintii acestora sa se poata intoarce la locurile de munca sau sa-si continue activitatea, dorindu-se astfel echilibrarea vietii profesionale cu cea de familie.

In cadrul proiectului vor avea loc cursuri de formare profesionala si calificare/recalificare pentru femei si persoane cu dizabilitati, precum si activitati de asistenta in vederea initierii unei afaceri. De asemenea, va fi demarata o campanie de combatere a inegalitatilor, mai ales a celor bazate pe gen, care va contine crearea unui ghid de promovare a principiului egalitatii de gen in administratia publica locala.

Proiectul mai prevede organizarea unui studiu cantitativ si calitativ pentru masurarea gradului de discriminare intre femei si barbati, prin aplicarea unui chestionar la nivel local si regional pe un esantion de 1.200 de persoane, din care 80% femei, dar si realizarea unui website care sa ofere informatii despre serviciile oferite in cadrul proiectului, informatii utile cu privire la modul in care poate fi demarata o afacere, legislatie, acte necesare, povesti de succes, schimb de informatii, modalitati de rezolvare a problemelor in afaceri.

Scrie un comentariu