Stiri externe

Cum a mascat televiziunea rusa gafa uriasa de la Olimpiada! Pe ecran au aparut toate cercurile Olimpice!

Scris de Christian Stan

Mass media internationala s-a grabit sa blameze Rusia pentru o gafa ce s-a intamplat in cadrul ceremoniei de deschidere, cand cinci fulgi de nea trebuiau sa se transforme in cercuri olimpice. Din motive tehnice, unul dintre cercuri nu s-a aprins, iar aceasta eroare a fost intens speculata pe toate canalele media.

article-2553709-1B47FBF700000578-720_964x640

sochi
Deschiderea Jocurilor Olimpice de la Sochi a fost impresionanta, rusii punand in scena un spectacol grandios de lumina, costume si muzica, care a durat mai bine de trei ore. A fost pretextul ideal al lui Vladimir Putin pentru a demonstra intregii lumi ca Rusia este o tara mare si puternica, capabila sa sustina cu brio o astfel de competitie.

sochi2

O defectiune tehnica a umbrit insa ceremonia de inaugurare a Jocurilor Olimpice. La nici 10 minute de la inceperea galei, cinci fulgi de nea trebuiau sa se tranforme in cercuri olimpice, insa din pricina unei greseli tehnice un cerc olimpic nu s-a mai aprins. Cercurile trebuiau apoi sa se unesca si sa ia foc, insa acest moment a fost anulat de directorul ceremoniei din pricina acestei defectiuni.

rusiya

In momentul in care s-a observant ca un fulg nu se transforma in cercul olimpic, asa cum era programat, regizorii televiziunii publice au folosit inregistrarea de la repetitia generala (poza 1). Rusii nu au realizat astfel gafa majora a organizatorilor

Rusii care insa priveau ceremonia pe televiziunea publica n-au vazut gafa majora, intrucat regizorii emisiei aveau drept rezerva inregistrarea de la repetitia generala cand totul a mers struna. Vazand ca unul dintre cercuri nu se aprinde, regizorii de la Rossiya TV a mutat imaginile pe inregistrarea de la repetitia generala.

„A fost o greseala majora, insa acest lucru nu ne-a umilit. Acest moment a fost cauzat de o indicatie gresita data de regizorul de scena”, a declarant Konstantin Ernst, director executiv al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice.

alina-kabaeva2

Despre Alina Kabaeva se spune ca este amanta lui Vladmir Putin de mai bine de 13 ani

Pe de alta parte, mass media a speculat ca amanta lui Vladimir Putin a fost aleasa sa poarte flacara olimpica pe o portiune de stadion. Gimnasta rusa Alina Kabaeva este amanta lui Putin de mai bine de 13 ani, cu toate ca exista doar zvonuri si speculatii in acest sens, iar relatia lor n-a fost facuta publica niciodata. Se zvoneste ca Alina este motivul pentru care Putin a si divortat de sotia sa, in 2011.

Rusia a provocat rumoare in mass media in ultimii ani prin politica sa anti gay si prin tratamentele abuzive la care sunt supusi membri comunitatii LGBT de aici. Pe Internet au aparut o serie de inregistrari in care homosexualii erau torturati si batuti de gasti violente, in fata carora politia nu ia deloc atitudine.

tatu

Vrand sa demonstreze ca Rusia face un pas inainte pentru a accepta comunitatea LGBT, organizatorii JO de la Sochi le-au invitat pe fetele de la t.A.T.u. sa cante celebra lor piesa „Not Gonna Get Us” in cadrul ceremoniei de deschidere. Cele doua femei au pretins la inceput ca sunt lesbiene pentru a capata atentie si notorietate, iar in cadrul ceremoniei s-au tinut de mana si s-au atins lasciv.

putin

Chiar si Presedintele Putin a declarat in urma cu doua saptamani ca persoanele gay nu vor fi supuse tratamentelor abuzive la Sochi, atata vreme cat nu recurg la acte care sa deranjeze societatea. Presedintele a mai adaugat ca il apreciaza pe Elton John, caruia i-a fost permis sa sustina un concert in Moscova in urma cu cateva luni.

Scrie un comentariu