Interviuri News

Exclusiv! Gabriela Schiop, romanca din SUA care promoveaza Sibiul peste hotare prin Miss Models International

Scris de Sorin Dutoiu

Pe 12 iulie, la Sibiu, va avea loc finala concursului de frumusete Miss Models International. Este pentru prima data cand aceasta competitie este organizata in alt loc decat Statele Unite ale Americii. Dupa opt editii ce au avut loc in New York, in 2013 20 de concurente nascute din tot atatea tari vor veni la Sibiu pentru a castiga marele premiu. Cu aceasta ocazie, vor avea loc mai multe manifestari ce au ca scop promovarea orasului ca destinatie turistica peste hotare. Gabriela Schiop, fondatoarea conceptului acestui eveniment ne ofera un interviu in exclusivitate.

gabriela-schiop-usa-1

De ce ati ales Sibiul ca si oras gazda al editiei 2013? Ce va leaga de Romania si de acest oras?

Motivul pentru care am ales Sibiul drept oras gazda al acestei editii este simplu: sunt nascuta in Romania. Sibiul fiind orasul meu natal, radacinile mele isi trag inca seva de aici. In plus, Sibiul la momentul actual este unul dintre cele mai ingrijite, frumoase, variate, interesante orase din Romania. Cred ca sunt in asentimentul multora cand sustin ca ma mandresc cu faptul ca sunt sibianca.

gabriela-schiop-usa-3

Cum au reactionat concurentele cand au auzit ca vor veni in Romania?

Reactiile printre participante au fost diferite. Daca unele au primit cu entuziasm vestea, trebuie sa recunosc ca pe alte participante scepticismul si-a pus vizibil amprenta ducand  pana la renuntarea lor din concurs. Am avut mai multe cazuri de desistare, insa nu am insistat sa aflam toate motivele care au dus la luarea acestor decizii… consideram ca pierderea este a lor.

Peste hotare acest concurs se numeste Miss Diaspora Models International. De ce in Romania are titulatura de Miss Models International?

Am decis sa adaptam aceasta titulatura pietei din Romania pentru a nu a nu se confunda cu alte evenimente de aici ce au titlu asemanator.

Observ concurente cu varste diferite. Nu vorbim doar de adolescente. Cum veti face departajarea? Nu va fi mai dificil?

 gabriela-schiop-gerard-butler

Nu, nu vorbim doar de adolescente. Concursul nostru atrage anual concurente de varste foarte diferite situandu-se pe o paleta cuprinsa intre 15 si 40 de ani, insa, in general acceptam candididate pornind de la 18 ani cu o limita de 35 de ani. Rare sunt cazurile cand facem exceptii.

Unul dintre argumentele care ne-ar putea determina sa acceptam fete in afara acestor limite de varsta ar fi cv-ul impresionant. In ceea ce priveste departajarea, asa cum am mai spus, jurizarea in cadrul concursului nostru nu se face doar pe baza aspectului fizic, ci tinand cont si de cv, profesionalism si comportament, iar in cazul in care o participanta foarte tanara poate castiga puncte prin noul ei look pe piata , pe cand o alta participanta care depaseste 30 de ani poate impresiona prin cv-ul mai bogat.

Dar, as vrea sa fac o paranteza si sa precizez ca de-a lungul timpului am vazut fete de 35 de ani care arata mult mai bine decat cele de 18-19 ani. Eu, cred ca arat mult mai bine decat aratam la 18 si acum ma simt mult mai bine in pielea mea decat atunci cand aveam 18 ani.

Miss Lituania

Ce anume trebuie sa aiba o concurenta pentru a castiga Miss International Models?

Am sa va enumar, fara a tine cont de o ordine anume, unele calitati de care tinem cont in jurizarea concursului: aspect fizic placut(frumos) un corp bine proportionat, experienta profesionala/CV, comportament, abilitati speciale de comunicare, adaptabilitate, capacitate de a convinge, prezenta scenica, corectitudine, caracter etc

Ce ii garanteaza acest titlu? Ce se va intampla cu ea dupa concurs?

Castigarea titlului de Miss Models 2013 presupune obtinerea unui cec de 5000$ , a unui oarecare nivel de faima si multa expunere mediatica. De asemenea, in trecut, atat castigatoarele editiilor precedente cat si alte candidate in urma concursului Miss Diaspora Models au primit numeroase oferte de modeling,campanii publicitare, aparitii in videoclipuri muzicale, cover shooting-uri pentru diverse reviste (in special in tarile lor de provenienta) sau chiar roluri in productii cinematografice sau de televiziune. Mai mult decat atat, chiar noi le-am contactat (nu doar pe castigatoare) si le-am oferit diferite job-uri de modeling, promoter, MC etc (ex.Perfect Red Circle,prezentare de moda cu caracter caritabil organizat de Diaspora Models sau shooting pt. promovarea unor diferite agentii, restaurante, hoteluri etc.

miss-diaspora-models-international

Sibiul va fi promovat cu aceasta ocazie peste tot in lume. Ce anume veti arata din oras?

Promovarea Sibiului si implicit a Romaniei reprezinta o prioritate pentru noi si  unul dintre  obiectivele a caror realizare ne-am propus-o inca din prima clipa!In saptamana care precede concursul, fetele vor vizita  Sibiul, centrul istoric si celelalte principale atractii turistice ale Sibiului printre care Muzeul Satului, Piata  Mare din Sibiu, Podul Mincinosilor, Piata Mica, Pasajul Scarilor, Parcul Subarinni, Alea Starurilor, Strada Cetatii, etc

Vizitele vor fi insotite de explicatiile competente ale unor ghizi care vor avea menirea de a informa  grupul cu privire la istoria si cultura locurilor strabatute. Nu vrem sa ne oprim doar la documentarea participantelor,ne dorim ca mesajul sa ajunga la locuitorii tarilor pe care acestea le reprezinta. Astfel, ne-am propus ca de-a lungul vizitelor efectuate de grupul MDMI sa realizam multiple sedinte foto si filmari video, (inclusiv realizarea unui calendar ) care ulterior sa fie transmise presei tarilor de provenienta ale candidatelor.

Cum se va derula, mai exact, finala din 12 iulie?

Va asteptam in Piata Mare pe data de 12 Iulie la ora 21, pentru a vedea finala. Vor concerta Alex Velea si Antonia.

Angelina-castigatoare-Miss-Diaspora-Models-2012-b

In ce va consta premiul? Se ofera si bani, pe langa trofeu?

Da,desigur, un cec consistent de 5000$. Daca tot suntem la capitolul premii tinem sa multumim tuturor colaboratorilor si  sponsorilor nostri fara de care nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil. Vreau sa le multumesc prietenilor nostri principali de la Hilton Sibiu, pentru gazduirea fetelor si celorlati sponsori si sa le multumesc cu aceasta ocazie si partenerilor nostri media, care au vrut sa fie alaturi de noi pentru acest eveniment.

V-ati implicat in trecut si in alte evenimente din zona modelling?

Da, in special in organizarea de evenimente in acest domeniu incepand cu conceperea prezentarilor de moda de la balurile de boboci din vremea liceului si terminand cu evenimente fashion caritabile (Perfect Red Circle, unde am lucrat cu cei de la Crucea Rosie NY si am donat bani pentru ai ajuta pe cei care au fost afectati de tsunami in Japonia) Am mai lucrat la evenimente in cadrul New York Mercedes Benz Fashion Week, New York Fashion Week, etc. Iubirea mea pentru moda a inceput din liceu, (unde organizam evenimente de acest gen pentru liceul nostru cat si pentru alte licee) si a continuat in SUA, unde am castigat Miss Romania USA, la NY in anul 2003-2004.

Cum sunteti privita in SUA ca si roman?

Banuiesc ca sunt privita ca una de-a lor din moment ce poporul american a fost format in cea mai mare parte din descendenti multi-etnici de diferite nationalitati imigrante cultural distincte.

Cum vi s-a parut Romania acum, cand v-ati intors, dupa atatia ani petrecuti peste ocean? 

Sunt plecata din Romania de peste 14 ani dar in tot acest timp eu am pastrat legatura cu familia ramasa in Romania si cu anumiti prieteni. Asadar, socul reintoarcerii nu a fost foarte mare. Observ insa ca s-au facut foarte multe imbunatatiri de imagine (si nu numai), in Sibiu datorita administratiei de elita a orasului in frunte cu primarul Klaus Johannis!

Scrie un comentariu