ADPM Health

Visezi sa fumezi o tigara? Stiai ca aceasta contine inalbitori, arsenic si otrava de sobolani?

Scris de Administrator

Tigarile sunt, in mod evident, extrem de daunatoare din punct de vedere al sanatatii. Se stie despre fumat ca este una dintre principalele cauze ale aparitiei cancerului, insa ceea ce nu se stia pana acum este ca tigarile contin o multime de ingrediente periculoase, precum arsenic, acetona, otrava de sobolani plumb sau gaz metan.

smoking

Nu reprezinta un secret pentru nimeni faptul ca fumatul este un obicei foarte prost si extrem de daunator din punct vedere al sanatatii, putand sa cauzeze o multime de afectiuni grave.

Daca acest lucru nu pare insa destul de convingator pentru toti fumatorii care aleg totsui sa nu renunte la tigari, un grafic infricosator realizat de site-ul Smoke Free Fosyth ar putea fi picatura care umple paharul. Acesta dezvaluie, de la acetona si pana la otrava de sobolani, ce ingrediente absolut socante contin tigarile.

smoking-1

Graficul arata ca tigarile contin peste 4.000 de chimicale, multe dintre ele similare substantelor regasite in deseurile toxice. Mai exact acentona, amoniac, arsenic sau gaz metan. Monoxidul de carbon si cadmiul, adesea regasit in compozitia bateriilor, dar si cianura sau DTT-ul, nu lipsesc nici ele.

In plus, tigarile mai contin formaldehida, o substanta folosita la conserbarea animalelor moarte, si hidrazina, un combustibil pentru rachete. Mai contin si plumb, care in doze mari este letal, si ploniu, elemt radioactiv ce poate cauza aparitia cancerului.

Reprezentantii „The American Lung Association” spun ca 69 dintre chimicalele ce se regasesc in fumul de tigara sunt otravitoare si pot cauza cancerul. Se pare ca fumatul ramane principala cauza a deceselor premature in SUA, iar fumatul pasiv cauzeaza circa 50.000 de morti anual.

Scrie un comentariu