Style Radar

Fotograful care isi pozeaza acneea pentru ca s-a saturat de Photoshop

Scris de Alexandru Manea

Fotograful Peter DeVito a devenit celebru dupa ce a ales sa isi fotografieze in detaliu acneea ca si protest fata de obisnuinta celorlalti profesionisti de a retusa orice fotografie cu Photoshop.

Fotograful care isi pozeaza acneea pentru ca s-a saturat de Photoshop

Fotograful Peter DeVito marturiseste ca s-a saturat sa retuseze fiecare fotografie pe care o realizeaza inainte de a o preda clientului si considera ca alterarea realitatii nu este deloc benefica pentru public, in special pentru cel tanar.

Astfel a decis sa realizeze o serie de autoportrete neretusate, fotografii care ii expun acneea de care sufera de cativa ani. Pentru ca impactul sa fie si mai puternic, si-a aplicat pe piele mai multe mesaje ce vin sa ii incurajeze pe tineri sa aprecieze imperfectiunile: roseata, cosurile, punctele albe sau negre.

Acneea la vedete! Cine se lupta cu cosurile!

“Am observat multi oameni care militeaza pe social media pentru acceptarea fizica, insa nimeni nu a evidentiat si acneea cu care se confrunta atatia tineri”, a declarat DeVito.

Unul din mesajele folosite este un vers al piesei Humble a lui Kendrick Lamar: „I’m so fucking sick and tired of the Photoshop.” Fotografia a devenit viral pe social media si a fost share-uita si de modelul Cara Delevingne, fapt ce l-a deranjat pe fotograf. “Este total aiurea sa vezi ca cineva care isi prelucreaza la greu pozele este de acord cu ceea ce spun”, a mentionat el.

 

Scrie un comentariu