ADPM Cool

Fotografiile vechi romanesti ce au revolutionat lumea!

Scris de Administrator

Platforma demilked.com a publicat recent cateva fotografii exceptionale reinterpretate de Jane Long, fotograf de origine australiana, dupa o serie de portrete realizate cu multi ani in urma de fotograful roman Costica Acsinte care, ca prin minune, au fost regasite anul trecut dupa o lunga perioada in care au fost considerate vesnic pierdute.

foto-costica-acsinte1

In anul 2013, au fost descoperite mai bine de 5000 de negative ale unor fotografii realizate, cu multi ani in urma, de catre fotograful roman Costica Acsinte. Aceasta descoperire le-a adus bucurie multor oameni pasionati de istorie si de arta fotografica deopotriva.

foto-costica-acsinte2 foto-costica-acsinte3

Imaginile vechi i-au servit drept inspiratie lui Jane Long, talentat fotograf din Australia care le-a luat pe fiecare in parte si le-a dat culoare si un strop de magie, cu ajutorul programelor de editare fotografica.

foto-costica-acsinte4 foto-costica-acsinte5

Fiecare dintre portretele realizate de Costica Acsinte spune o poveste anume, pe care Jane Long a incercat sa o redea folosindu-se de creativitatea si viziunea sa artistica.

foto-costica-acsinte6 foto-costica-acsinte7

In lumea mare, despre Costica Acsinte se stie ca a fost singurul fotograf profesionist care a realizat portrete in timpul primului razboi mondial si cu mult timp dupa incheierea acestuia. Despre aceste imagini se credea ca sunt definitiv pierdute, asa ca regasirea lor este considerata a fi o minune.

Scrie un comentariu