ADPM Coffee Break Special

Fotografii unice cu Regina Marii Britanii din timpul razboiului

Scris de Alexandru Manea

Fotografii unice cu Regina Marii Britanii din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial au fost dat publicitatii odata cu aniversarea celor 90 de ani ai suveranei. Putini stiu ca adolescenta acesteia a fost marcata de cumplitul conflict, iar Regina a ajutat soldatii britanici fiind sofer si mecanic de locomotiva pret de cateva luni.

Regina Elisabeta a doua in timpul razboiului 6

Elisabeta avea treisprezece ani când a început cel de-al Doilea Razboi Mondial, iar ea și sora ei mai mică, Prințesa Margaret, au fost duse la Castelul Windsor. Unii au propus ca prințesele să fie duse în Canada, însă mama lor a spus: „Copiii nu vor pleca fără mine. Eu nu-l voi părăsi pe rege. Iar regele nu va pleca niciodată.” La vârsta de 13 ani, Elisabeta l-a cunoscut pe viitorul său soț, Printul Filip al Danemarcei si s-au indragostit imediat. Acesta era in Marina Regala la acea vreme, dar isi scriau tot timpul.

În 1945, la vârsta de 18 ani, Prințesa Elisabeta și-a convins tatăl că ar trebui să i se permită să contribuie în mod direct la efortul de război. Viitoarea regina a aderat la „Women’s Auxiliary Territorial Service” și a fost instruită ca mecanic de locomotivă.

Regina Elisabeta a doua in timpul razboiului 3

Regina Elisabeta a doua in timpul razboiului 1

Regina Elisabeta a doua in timpul razboiului

Regina Elisabeta a doua in timpul razboiului 4

Printesa Elisabeta s-a intors acasa dupa un stagiu de sapte luni. Implicarea acesteia in salvarea ranitilor din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial i-a adus respectul britanicilor, care o considera cea mai bun regina din istoria acestei tari. La 90 de ani, suverana Marii Britanii este considerata ce ami influenta femeie din lume.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu