News

Filmul „Despues de Lucia”, marele castigator la gala „Un certain regard”

Scris de Administrator

Sambata, in cadrul Festivalului de Film de la Cannes, a avut loc gala „Un Certain Regard”. Filmul „Despues de Lucia” a castigat marele premiu, in timp ce Suzane Clement si Emilie Dequenne au impartit premiul pentru cea mai buna actrita

Sambata a avut loc gala „Un Certain Regard”, in cadrul festivalului de film de la Cannes. Marele castigator a fost filmul lui Michel Franco, „Despues de Lucia”.

Juriul, format din presedintele Tim Roth, actrita Leila Bekhti, regizorul si producatorul Tomie Marshall, criticul de film Luciano Monteagudo si Sylvie Pras, a avut de ales dintre 20 de filme minunate. ,,Am avut niste filme extrem de puternice si minunate, ne-am fost foarte greu sa alegem. Producatorii nu ne-am dezamagit niciodata. Este incredibil”, a spus Roth.

Premiul special a mers la filmul „Le Grand Soir”, al lui Benoit Delepine si Gustave Kervern, iar distinctia speciala a fost acordata filmului „Children of Sarajevo”, al lui Aida Begic.

Premiul pentru cea mai buna actrita a fost primit de Suzane Clement, pentru rolul sau din drama „Laurence Always” si de Emilie Dequenne, pentru performanta sa din „A Perdre la Raison”.

Scrie un comentariu