Stiri externe

Fiica lui Donald Trump si-a inchis brandul de moda

Scris de Iancu Iulia

Ivanka Trump a fost nevoita sa isi inchida brandul care ii poarta numele pentru ca vanzarile au scazut la jumatate dupa ce ea a devenit consilierul personal al lui Donald Trump.

Ivanka Trump a lansat prima colectie de bijuterii in 2007, dupa care ea si-a extins aria de creatie si a trecut la incaltaminte, genti si haine. Vanzarile brandului sau au scazut dramatic dupa ce ea a decis sa se distanteze de afacerea sa si s-a mutat la Casa Alba, unde ii da sfaturi presedintelui Donald Trump. Serviciile sale de consilier pentru tatal sau sunt neplatite.

Cei 18 angajati ai companiei au fost anuntati in legatura cu decizia Ivankai. Ea considera ca in acest moment, a luat cea mai buna decizie, dar a declarat ca nu stie ce se va intampla in viitor, daca se va mai intoarce in lumea afacerilor sau nu.

“Insa stiu ca imi voi indrepta toata atentia inspre munca pe care o depun aici in Washington. Decizia pe care am luat-o este cea mai buna pentru echipa si partenerii mei.” – a declarat Ivanka pentru WSJ

Vanzarile brandului Ivanka Trump au crescut imediat dupa alegerile prezidentiale din 2016, dar in acelasi timp colectiile ei au fost criticate aspru de gruparile anti-Trump pentru legaturile pe care ea le are cu presedintele Americii.

Doi mari retaileri au renuntat sa mai vanda liniile de haine si accesorii ale Ivankai pentru ca vanzarile erau foarte mici si nu mai reprezentau un business profitabil.

O sursa apropiata a declarat pentru Page Six ca brandul Ivanka Trump nu si-a mai revenit niciodata dupa ce aceasta a plecat, in noiembrie 2016, la Casa Alba unde i s-a oferit un job oficial.”

Ea si-a lasat afacerea in grija familiei si a renuntat sa mai aiba responsabilitati manageriale. A fost informata in continuare despre tot ce se intampla si primea procent din vanzari.

Ivanka a purtat de multe ori tinute din brnadul sau care se gaseau in magazine si a fost criticata pentru acest lucru. Oamenii spunea ca era ca o reclama mergatoare.

Brandul Ivankai reprezinta o afacere privata asa ca situatia economica nu este data publicitatii. Insa retailerii precum Amazon, Macy’s, Bloomingdales si Zappos spun ca vanzarile au scazut cu 43 % in ultimul an. Conform bilanturilor din iunie, brandul Ivanka Trump valoreaza peste 50 de milioane de dolari, iar in 2017 a avut un profit de 5 milioane de dolari.

 

Scrie un comentariu