Stiri Interne

Fiica Elei Craciun era sa dea foc la casa. Vedeta a invatat-o 7 reguli de siguranta

Scris de Ana Kozma

Copiii pot provoca adevarate tragedii daca sunt nesupravegheati si nu au fost invatati de parinti cum sa se fereasca de pericole. Unul dintre acestea este si jocul cu focul in casa, care poate duce la adevarate dezastre, cei mici nestiind ce se poate intampla.

Fiica Elei Craciun era sa dea foc la casa. Vedeta a invatat-o 7 reguli de siguranta

Ela Craciun povesteste ca si-a gasit fiica, in varsta de opt ani, jucandu-se cu aprinzatorul de la aragaz tocmai in mansarda casei. Vedeta a tras atunci o sperietura zdravana si povesteste cum a reusit sa o invete pe cea mica de ce nu este bine sa se joace cu focul.

„Saptamana trecuta am gasit-o pe Alesia singura si m-am suparat foarte tare cand am vazut cu ce se juca. Avea in mana aprinzatorul de la aragaz. Asa ca bineinteles ca mi-a stat inima in loc si mi-au trecut prin cap 2345 de scenarii care se puteau intampla.

I-am mai explicat ca e periculos sa te joci cu focul. Asa ca i-am reluat teoria cu ce nu are voie sa faca nesupravegheata, ce nu are voie sa faca sub nicio forma si la ce pericole se expune. Eu sunt foarte directa cu copiii mei. Asa ca nu i-am spus „daca te joci cu focul o sa faci pe tine” (asa cum se spune), ci „daca te joci cu focul poti sa dai foc la casa”. Cand vine vorba de astfel de lucruri, trebuie sa ii tratam ca pe niste oameni mari. Acesta este si motivul pentru care atunci cand am facut accident, i-am aratat Alesiei cum era masina in urma impactului. Si i-am spus ce se putea intampla daca ar fi fost cu mine si nu avea centura pusa. Sunt convinsa ca numai asa pot sa ii responsabilizez, fiind cat de poate de sincera cu ei.

Copiii nu vor merge la scoala prea curand, nici la gradinite, after sau orice alt tip de activitati colective. Multi dintre parinti vor fi insa nevoiti sa se intoarca la serviciu. Si stiu ca pentru cei mai multi va fi destul de dificil daca nu au o bunica, o matusa sau o persoana de incredere cu care sa ii lase acasa. De aceea, insist pe discutii cat mai deschise cu ei. Ca sa va asigurati ca se pot descurca.

Acestea sunt doar cateva din regulile de siguranta pe care trebuie sa le stie copiii:

• Nu va jucati niciodata cu focul de la aragaz si nu lasati o flacara nesupravegheata

• Nu lasati materiale inflamabile langa foc sau aparate care folosesc gaze naturale.

• Nu bagati degetele in priza sau alte obiecte ascutite.

• Nu va jucati cu cablurile electrocasnicelor.

• Stingeti lumina atunci cand parasiti o incapere

• Opriti calculatorul si televizorul atunci cand nu le folositi.

• Daca simtiti miros de gaz, nu aprindeti lumina si nu introduceti obiecte in priza, pentru ca se poate produce o scanteie sau o explozie.

Inca nu am incredere sa o las pe Alesia singura acasa, la cei 8 ani pe care ii are. Tocmai pentru ca nu cred ca e inca pregatita. Dar eu sunt pregatita sa ii reamintesc aceste lucruri de cate ori este nevoie. Daca ar fi si Alex, fratele ei mai mare, cu ea, da. As avea toata increderea. Dar pana pe la 10 ani, nu cred ca poate sa fie singura. Nu mai stiu cati ani avea Alex cand l-am lasat prima data singur. Dar cred ca tot pe undeva pe acolo si ma gandesc ca in clasa a IV-a e momentul in care parintii prind mai multa incredere sa-i lase pe copii nesupravegheati mai mult timp. Macar de proba”, a scris vedeta pe blogul ei, www.elacraciun.ro.

Ela Craciun, la urgenta cu fiica ei pe timp de pandemie

Scrie un comentariu