ADPM Coffee Break Stiri externe Stiri Interne

Fenomenul „Ageism”! Madonna, refuzata la radio, pe motiv ca e prea batrana! Si artistii nostri o patesc!

Scris de Administrator

Sunt o multime de artisti, peste tot in lume, care ajung sa fie marginalizati dupa ce trec de o anumita varsta. A patit-o recent chiar si Madonna, atunci cand BBC Radio 1 a refuzat sa ii difuzeze noul single, pe motiv ca a depasit anii primei tinereti. Si o patesc chiar si marii artisti ai Romaniei, din vechea generatie!

madonna-ageism

Zilele trecute, Madonna (56 de ani) a ajuns sa acuze postul BBC Radio 1 de „Ageism”, mai exact ca nu ii mai difuzeaza muzica pentru ca a depasit pragul primei tinereti. Se pare ca reprezentantii postului de radio ar fi refuzat sa ii promoveze cel mai nou single, „Living For Love”, pe motiv ca incearca sa-si scada media de varsta a ascultatorilor.

Acest lucru, pe care ea l-a catalogat drept un act de nedreptate si discriminare, a revoltat-o pe Madonna, intrucat, din puctul ei de vedere, muzica nu are nicio legatura cu varsta celui care o canta, ci importanta este calitatea piesei si capacitatea ei de a atrage publicul.

Comunicatul de presa dat de BBC Radio 1 a negat faptul ca varsta Madonnei ar avea vreo legatura cu hotararea postului de a nu difuza noul single al acesteia, directorul muzical George Erfatoudis explicand ca radioul incearca acum sa atraga public cu varsta intre 15 si 30 de ani, iar oamenii care asculta muzica Madonnei sunt majoritatea trecuti de 30 de ani.

Madonna spune ca este de ceva vreme o victima a fenomenului „Ageism” si ca acest lucru se aplica mai mereu in cazul femeilor, nu si al barbatilor.

ageism-romania

Fenomenul „Ageism” in Romania

Cat despre Romania, acest fenomen este intalnit si in tara noastra. Exista o multime de artisti consacrati, care au depasit o anumita varsta, a caror muzica nu se aude pe radiourile importante.

Exista o exceptie, insa, de Ziua Nationala a Romaniei, atunci cand Mihai Morar si Daniel Buzdugan aduc in studio-ul Radio Zu artisti din generatia veche si artisti in mare voga in zilele noastre, care canta impreuna, impletind slagarele de alta data cu muzica moderna.

Asa se face ca am avut ocazia sa ii auzim, la radio, cantand impreuna pe Mirabela Dauer cu Alex Velea sau CRBL, Smiley si pe Catalin Crisan ori Daniel Iordachioae cu Lidia Buble.

Scrie un comentariu